App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Selvom viljen er der, kan det svært at ændre sine vaner, så de bliver mere bæredygtige. Vi guider til hvordan.

Der kommer mere og mere fokus på bæredygtighed i takt med, at det går op for os mennesker, at vi alle sammen kan gøre en forskel for miljøet. Bare det at indarbejde nogle få, gode vaner i ens hverdag kan betyde rigtig meget for verdens samlede ambition om at nedbringe CO2-udslippet.
Det nytter altså ikke at tænke: “Jeg alene kan ikke gøre en forskel.” For hvis hele verdens befolkning tænker sådan, så kommer der aldrig til at ske noget. Og det er lige så meget samfundsborgernes opgave at tage ansvar for de små handlinger i hverdagen, som det er politikernes opgave at tegne de store linjer og målsætninger.

Så er det vist også tilstrækkeligt med den moralske opsang. Nu er spørgsmålet så, hvordan du bedst sikrer dig, at din hverdag bliver så bæredygtig som mulig? Vi guider her til hvordan:

  1. Reducér madspild og køb økologisk

    En stor del af verdens CO2-udslip kommer fra landbruget, og derfor giver det mening at se på, hvordan dine madvaner er. Det er i hvert fald rigtig dumt at smide mad ud, som du ikke har fået spist. Lav derfor madplaner til hele ugen og sørg for, at de samme madvarer går igen, så du får brugt alle de ingredienser, som du har indkøbt. Når du er på restaurant og ikke får spist det hele, så bed om at få resterne med hjem. Sørg så vidt muligt for at købe økologisk ind – på den måde sparer du landjorden og grundvandet for pesticider og kemikalier, der kan være skadeligt for miljøet. Hvis du synes, det er uoverskueligt at planlægge måltider for en hel uge ad gangen, og at udvalget inden for økologiske fødevarer ikke er lige så stort, så kan det være en idé at abonnere på måltidskasser, som der efterhånden findes et stort udvalg af. Der findes både nogle, der er 100 procent økologiske, ligesom at madplanerne er lavet for dig – og så er du sikret at undgå madspild.

  2. Minimér dit forbrug

    Vi køber nye ting hele tiden, og det har aldrig været så let at få fat i hurtige penge for eksempel gennem lette forbrugslån, og de penge bruger vi til at øge vores forbrug ved at købe nyt tøj, tage på rejser og købe nye telefoner. Men det er vigtigt at spørge sig selv, om det virkelig er nødvendigt med al den materialisme? Vil den seneste nye Iphone virkelig gøre dit liv mere lykkeligt? Og har du virkelig brug for et til par sko til samlingen? I mange tilfælde er svaret nej, men overforbruget er blevet en indgroet del af de flestes hverdag. Øv dig i at spørge hver gang, du skal til at købe noget nyt, om det er nødvendigt. Det kan hjælpe dig med at minimere forbruget.

Genbrug tøj

Tøjproduktion er også en af det helt store syndere, når det kommer til udledning af CO2 – især når det gælder de populære highstreetmærker. Du kan derfor gøre en stor forskel ved at købe tøj, der er brugt. Det kan for eksempel være i genbrugsbutikker eller her på Trendsales. Der findes efterhånden også rigtig mange tøjmarkeder, hvor forskellige personer sælger ud af deres klædeskabe.

@trendsales på Instagram