App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Går du og drømmer om at købe et Chanel vintage-smykke, men har svært ved at skelne mellem de ægte og fake? Så får du her en guide til, hvad du bør være opmærksom på, når du skal skelne de ægte Chanel vintage-smykker fra de fake.

For de fleste er køb af Chanel-smykker en dyr affære. Det er selvfølgelig vigtigt at overveje sådan et køb, men selv hvis du køber et brugt smykke, vil dets værdi kun stige med tiden. Derfor er Chanel vintage-smykker en god investering. Dog skal du sikre dig, at du har fat i en ægte vare, så din investering ikke er spildt.

Har du i forvejen produkter fra Chanel, er det ofte lettere at identificere en ægte vare. Et ægte Chanel-smykke vil føles tungt i dine hænder. Smykket skal være fejlfrit og stemplerne skal være autentiske (se billedet nedenfor). Smykkets amuletter vil altid være tynde og lange, men på forfalskninger er de ofte tykke og runde (se billedet nedenfor). Fordi smykkerne er fejlfrie, er det vigtigt at kigge nøje på de steder, hvor materialerne er hæftet eller smeltet sammen – ser det uprofessionelt ud, er det et fake smykke.

Chanel vintage smykke

Det øverste billede viser et ægte smykke og det nederste viser et fake. Kig nøje på stemplerne, amuletterne og kvaliteten af dem.

Chanel vintage smykke

Signatur

1920-1970

Indtil 1920’erne har Chanel produceret verdens højeste kvalitet af mode og smykker. Chanel har altid arbejdet med topproducenter såsom Gripoix, hertug af Verdura, Goossens og Victoire de Castellane.

Det er ikke alle smykker fra denne tid, der blev stemplet, hvilket gør dem svære at identificere. Efter at Coco Chanels butik på Rue Cambon i Paris lukkede under Anden Verdenskrig – og genåbnede i 1954 – begyndte smykkerne dog at blive stemplet. På billedet nedenfor ses et par Coco Chanel-øreringe fra årene 1954-1971. Som det ses, bestod stemplet dengang blot af ‘CHANEL’, som var indgraveret i smykket – eller vedhæftet i en amulet.

Generelt blev mange Chanel-smykker i 50’erne og i begyndelsen af 60’erne designet af den unge og talentfulde Robert Goossens. Mange af smykkerne fra denne periode er stemplet med ‘CHANEL’ direkte på smykket. Denne stempling fortsatte på de fleste smykker indtil 1971, hvor Coco Chanel døde. Stemplet kan dog variere, og der er også set eksempler, hvor ‘CHANEL’ er stemplet med 3 stjerner under.

Chanel vintage smykke

1970-1980

Efter Coco Chanels død, besluttede Chanels nye ejer Alain Wertheimer at udvidde Chanels smykkekollektion. Der blev for første gang tilføjet yderligere tekst til ‘CHANEL’ logoet. Her blev tilføjet et CC-logo, copyright og registrations-ID. Derudover blev teksten ‘Made in France’ tilføjet under CC-logoet.

Chanel vintage smykke

1981 – 1985

Indtil 1981 blev smykkerne ikke stemplet med årstallet. Det var først efterfølgende, at årstallet begyndte at blive tilføjet i den nedre del af amuletterne eller direkte på smykkerne. I sjældne tilfælde har amuletten en sekskantet form. I årene 1981-1985 blev ‘Made in France’-stemplet på amuletterne erstattet med årstallet.

Chanel vintage smykke
1984 – 1989

Fra cirka 1986 til 1992 blev Karl Lagerfeld udnævnt til kreativ direktør og chefdesigner for Chanel. Kort efter blev Victorie de Castellane hyret til at varetage Chanels designsmykker, hvor hun blev indtil 1983. Smykker designet af Castellane fra 1986-1992 kan identificeres ved deres ovale signaturplade. På toppen af pladen er ‘CHANEL’-stemplet ledsaget af copyright og varemærke på hver sin side. I bunden af pladen er ‘Made in France’ tilføjet. I midten af pladen er CC-logoet placeret med tallet ‘2’ på venstre side og et øvrigt enkeltcifret nummer til højre.

Numrene på begge sider af logoet identificerer den sæson, hvori smykkerne blev produceret. Fx betyder ‘2 CC 3’ at smykket er produceret til sæson 23, og ‘2 CC 5’ indikerer, at det er produceret til sæson 25. De fleste af disse plader er loddet eller på anden måde fastgjort direkte til selve smykket. Dog er et par smykker (fx armbånd) fra denne periode markeret med et hængende oval tag med samme signatur. Det vurderes, at disse stempler begynder med sæson 23 og slutter med sæson 29.

Chanel vintage smykke
Chanel vintage smykke

1990/1991

Datosystemet ændrede sig igen i 1990/91. Enten er årstallet eller datoen stemplet. Stemplet viser blot Chanels CC-logo centreret og ‘Made in France’ nederst.

1993-

I 1993 blev datosystemet ændret endnu engang. På det tidspunkt udviklede metoden sig til den, som også anvendes i dag (med få variationer). Siden 1993 har Chanel udgivet to smykkekollektioner om året på samme tid som Haute Couture-kollektionen. Smykkerne blev ikke kun sæsonbestemte, men også årstal blev tilføjet de sidste to cifre (fx repræsenterer 95 året 1995). Ophavsret, CHANEL-logo og ‘Made in France’ kan læses i stemplets top og bund. I midten er CC-logoet placeret og på den ene side angives årstal og på den anden angives bogstavet P (primtemps) eller A (automne). P henviser til forårskollektionen og A henviser til efterårskollektionen. Generelt er stemplet placeret direkte på smykket eller trykt på en æggeformet amulet.

Chanel vintage smykke

2000-og frem til i dag

Nogle af smykkerne blev produceret til “Cruise”-indsamlingen, hvorfor bogstavet C (cruise) kan være repræsenteret i stedet for bogstavet A (automne).

TIP! På Trendsales kan du købe både nyt og secondhand Chanel. Her er det en god idé at købe via Trendsales’ eget handelssystem – TSpay. På den måde er du automatisk og helt gratis dækket af TSpay Handelstryghed, som sikrer at du får varen som beskrevet, eller pengene tilbage.

14

Var disse tips brugbare? Smid os en kommentar herunder, vi vil altid gerne have input og tips til, hvordan vores guides kan blive bedre ?

 

@trendsales på Instagram