App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Den generelle opfattelse er, at Louis Vuitton-tasker (med undtagelse af kufferter og nogle limited edition-produkter) ikke behøver at indeholde serienumre. Dette er dog ikke korrekt. Datokoderne er altid trykt på en etikette i taskens foring eller direkte på taskens inderside og afspejler, hvor og hvornår produktet er fremstillet.

Datokoderne er dog ikke nødvendigvis et bevis på, at tasken er ægte. Mange kopivareproducenter er begyndt at fremstille tasker med ægthedscertifikater og datokoder.

Datokoderne findes i alle produkter (såsom tasker, tøj og solbriller), som er fremstillet siden 1980 og frem til i dag. De fleste datokoder er en kombination af tal og bogstaver.

Bogstaverne angiver både hvilket land og hvilket år, produktet er produceret i:

 

Frankrig

A0, A1, A2, AA, AAS (Special Order),

AH, AN, AR, AS, BA, BJ, BU, DR, DU, CO, CT, ET, FL,

LW, MB, MI, NO, RA, RI, SD, SF, SL, SN, SP, SR,

TJ, TH, TR, TS, VI, VX

Tyskland:

LP

Italien:

BC, BO, CE, FO, MA, RC, RE, SA, TD

Spanien:

CA, LO, LB, LM, LW, GI

Schweiz:

DI, FA

USA:

FC, FH, LA, OS, SD, FL

Datokoderne har følgende formater:

  • Før 1980: INGEN koder.
  • Start 80’erne: 3-4 cifre, hvoraf de to første cifre angiver året, og de sidste cifre angiver måneden. Fx betyder “836” at produktet er fremstillet i juni 1983.
  • Slut 80’erne: 3-4 cifre, hvoraf de første to cifre angiver året og måneden, og de to sidste cifre angiver landet, hvori tasken er produceret. Fx betyder “878VX” at tasken er fremstillet i august måned i 1988 i Frankrig. Se tabellen overfor. I slutningen af 80’erne blev kodebogstaverne registreret før tallene fx “AA8912”, hvilket betyder, at tasken er fremstillet i december måned i 1989 i Frankrig.
  • 1990-2006: De første to cifre angiver landet, som tasken er produceret i, herefter refererer cifrene til måneden og til sidst året, hvori tasken er produceret. Fx betyder koden “VI1025” at tasken er fremstillet i Frankrig i december i 2005.
  • 2007 og frem: De første to cifre angiver landet, som tasken er produceret i, og herefter refererer cifrene til den uge, måned og til sidst det år, som tasken er produceret i. Fx betyder “SD2057” at tasken er fremstillet i USA i uge 25 i 2007.

Vær opmærksom på, at datokoderne ikke er en garanti for ægtheden af produktet, da mange kopivareproducenter har luret kodernes struktur. Men stempel og datokoder er bestemt en af de ting, du bør tjekke, når du skal spotte en fake.

TIP! På Trendsales kan du købe både nye og secondhand Louis Vuitton-tasker. Finder du en Louis Vuitton-taske på Trendsales, er det en god idé at købe den via Trendsales’ eget handelssystem – TSpay. På den måde er du automatisk og helt gratis dækket af TSpay Handelstryghed, som sikrer at du får varen som beskrevet, eller pengene tilbage. Hos Trendsales siger vi nemlig “nej tak” til kopier.

9

@trendsales på Instagram