App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Vi guider dig her til, hvordan du identificerer en ægte Chanel 2.55 taske. I takt med, at Chanel-tasker stiger i både popularitet og pris, ses der desværre også flere og flere eksempler på ulovlige efterligninger. Det er derfor vigtigt, at du som køber er klar over, hvad du skal være opmærksom på, så du kan skelne mellem en ægte og en fake Chanel-taske.

10 tips til at identificere en ægte Chanel-taske!

Helt generelt gælder det, at hvis prisen virker for god til at være sand, er der nok noget om det. Prisen på Chanel-tasker er dyr, men taskerne er også af meget høj kvalitet. Derfor kan du ofte vurdere en taskes ægthed ved blot at mærke kvaliteten af materialerne.

På billederne her kan du se forskel på en original og en fake, hvor originalen ses til venstre og den fake til højre:

Chanel 2.55 ægte vs. fake

 

For at være sikker på om en Chanel 2.55 taske er ægte, kan du tjekke følgende:

1. Læderet

Læderet skal synes ægte og føles blødt. Overfladen bør være i en sådan stand, at du kan skrabe den med en negl. Du bør dog ikke skrabe i overfladen, med mindre du virkelig er i tvivl om varens ægthed!

2. Sømmen

Syningen på Coco Chanels design er inspireret af syningen fra ridejakker. Siderne på kvadratet bør være på mindst 10 sting, hvilket giver en stærkere hæftning. Hvis der er færre end 10 sting kan du være sikker på, at varen er falsk. Syningen må heller ikke have løse tråde, hvilket fake Chanel-tasker ofte har og derfor virker kvadraterne mere “volumiøse”.

Chanel 2.55 real vs. fake sygninger

3. Syningen

Kontroller altid, at syningene på baglommen af tasken er symmetriske, og at de flugter med syningerne på selve tasken.

chanel 2.55 real vs. fake sygnnger

4. Foringen

Mange tror, at en Chanel-taske er ægte så længe den indvendige foring er rød, men dette er ikke en garanti. Chanel-taskens foring skal være perfekt, uplettet og der skal være en god pasform inde i tasken. Kontroller derfor syningen på lommen inde i tasken. Her bør syningen på den midterste lomme være på linje med midten af Chanel-logoet. Faktisk skal både logo, stempel og lomme inde i tasken figurere på en lige linje.

Chanel 2.55 indvendigt

 

Eksempler på foret på fake Chanel-tasker, hvor foret er udfyldt af stift materiale, hvor Chanel-logoet er dårligt udført eller hvor foret virker rodet og ujævnt:

5. CC-låsen

Den ikoniske Coco Chanel-lås er selve kendetegnet på en Chanel 2.55 taske. Det højre C på låsen skal hvile på venstre side af det andet C. Låsen er derudover markeret med det land, hvori tasken er fremstillet. Klappen på indersiden af låsen viser “Chanel” til venstre og “Paris” til højre.

Chanel 2.55 fake vs. real låse

6. Slyngkæden

Kæden er belagt med 24-karat guld og bør derfor have en gullig guldfarve. Nedenfor kan du se et billede, hvor den ægte kæde til højre sammenlignes med den fake kæde til venstre. På en ægte Chanel-taske er kædeleddene godt skjult, og derfor skal du huske at kontrollere remmen og hvorvidt kædeleddene er synlige. Du skal også være opmærksom på, at lædersektionen ikke indgår på mange af de tasker, som er fremstillet inden 2008.

Chanel 2.55 slyngkæder fake vs. real

7. Logoet inde i tasken

Når du åbner tasken, skal klappen under Chanel-låsen vise “Chanel” til højre og “Made in France” til venstre – og teksten skal være skrevet i guld.

8. Chanel-logoet

Kontrollér logoets farve på tasken. Hvis logoet er lavet af sølv, vil stemplet være sølv. Hvis logoet derimod er lavet af guld, skal stemplet også være guldfarvet. En original Chanel-taske har aldrig skiftende farver i deres metaller.

9. Ægthedscertifikat

Chanel 2.55 ægthedscertifikat

Ægthedscertifikat-systemet blev indført samtidig med serienummermærkatet og du kan derfor altid se om serienummeret på din taske og dit ægthedscertifikat matcher. Der bør ikke være nogen synlig “regnbuefarve” eller holografisk effekt på ægthedscertifikatet. Ægthedscertifikatet leveres i en lille, cremefarvet 2×2 konvolut, som indeholder information om tasken. Selve kortet er lavet i plastik og føles ligesom et betalingskort eller som et Prada-kort. Hvis der ikke leveres et ægthedscertifikat med din taske, kan det skyldes, at den tidligere ejer har mistet det, men kortet leveres med alle nye Chanel-tasker.

10. Serienummer

De serienumre som blev indført i 1984, anvendes stadig, men tasker som er fremstillet før 1984 har ikke serienumre. De gældende serienumre er:

 • 6-cifrede koder for årene 1984-1986.
 • 7-cifrede koder for årene 1986-2004.
 • 8-cifrede koder har været i brug siden 2005 og frem til i dag.
 • Serienummeret vil maksimalt være på 8 cifre.

Online køb

Når du køber en taske online er billeder dit eneste udgangspunkt for at vurdere ægtheden. Det kan være svært at vurdere ægtheden ud fra dårlige billeder, hvorfor du som køber med fordel kan efterspørge billeder af høj kvalitet og som fremviser varen på følgende måder:

 • Et billede af fronten på tasken
 • Et billede af bunden på tasken
 • Et billede af bagsiden af tasken
 • Et billede af foret i tasken
 • Et billede af serienummeret
 • Et billede af stemplet
 • Et billede, der går tæt på detaljerne i tasken

Ofte vil du have brug for disse billeder for at kunne vurdere, hvorvidt en taske er ægte. Vær opmærksom på, at billederne kan være hentet ned fra nettet – eventuelt fra Chanels egen hjemmeside. I sådanne tilfælde kan det være en fordel at bede sælger fremvise sine egne billeder af tasken.

TIP! På Trendsales kan du købe både nye og secondhand Chanel-tasker. Finder du en Chanel-taske på Trendsales, er det en god idé at købe den via Trendsales’ eget handelssystem – TSpay. På den måde er du automatisk og helt gratis dækket af TSpay Handelstryghed, som sikrer at du får varen som beskrevet, eller pengene tilbage.

13

Var disse tips brugbare? Smid os en kommentar herunder, vi vil altid gerne have input og tips til, hvordan vores guides kan blive bedre ?

@trendsales på Instagram