App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Mange rejser ned til varmen her i starten af året, og udover at nyde lidt solstråler, skal der garanteret også shoppes lidt. Der er ofte penge at spare på shopping i udlandet, men desværre også en øget risiko for at finde kopivarer. Du skal være opmærksom på, at kopierede mærkevarer sagtens kan være at finde i fine strøgbutikker og ved fortovsboderne – for kopiprudcenterne kopierer ikke længere kun varerne, men nu også butikskoncepter og -indretning. Vi har derfor lavet nogle tips og råd til dig, om hvordan du bedst muligt undgår køb af kopivarer på ferien.

HVAD ER LOVLIGT I DANMARK?

Køb af kopivarer til privat brug er ikke forbudt ifølge dansk lov, men det er videresalg derimod. Det vil altså sige, at det er ulovligt at sælge dine kopivarer videre til en anden! I Danmark kan du som forbruger lovligt både købe og bruge kopivarer. Du kan også frit medbringe kopivarer til eget brug til Danmark efter en rejse fra et andet EU-land. Men hvis rettighedshaveren mener, at forsøget på at indføre kopivarer er sket erhvervsmæssigt, er det ulovligt, og denne kan vælge at anlægge en retssag imod dig og kræve varerne konfiskeret og føre et erstatningskrav.

HVAD ER LOVLIGT I ANDRE LANDE?

I flere EU-lande findes der væsentlig strengere regler end i Danmark. I nogle lande – som eksempelvis Italien – risikerer du store bøder (50.000 kr. for et par solbriller!!), hvis du køber eller bruger en kopivare. Det er uanset om du ved, at det er ulovligt eller ej, og uanset om du har købt varen på gaden, på et stort marked eller i en butik.

I Frankrig og Portugal er det også ulovligt at købe og bruge kopivarer, og i andre lande igen kan det være ulovligt at benytte kopivarer, selvom disse er indkøbt lovligt i et andet land. Så inden du rejser ud i Europa, er det en god ide at være opmærksom på, hvilke regler der gælder i det enkelte land.

Her er et par tydelige eksempler på en et par sko og en kopitaske:

fake louboutin sko
fake louboutin sko

Disse Christian Louboutin stiletter er desværre efterligning. Hvis man ser på føste billede af skoen, kan man allerede her se at den ikke er så flot lavet som en ægte Louboutin-stilet er. Hælen er alt for bred, den er sjusket lavet og selve snuden er meget længere og mere spids på den ægte udgave. De to nederste billeder viser den dårlige finish på sålen inden i skoen, den er klippet helt skævt til, og der er lidt overskydende lim i kanten. På billedet af hælen kan man se at de har “lappet” øverst med et lille stykke “læder”. Alt i alt afslører detaljerne på, hvad der ellers ligner et par pæne Christian Louboutin-stiletter, at der er tale om en kopi.

fake louis vuitton taske
fake Louis Vuitton taske

Louis Vuitton taske

Her er der billeder af en falsk Louis Vuitton taske, som også ser fin ud ved første øjekast. Men selve remmen er alt for lys, i forhold til hvordan den ægte taske ser ud. Hvis man kigger ind i tasken, kan man se at foret heller ikke har samme finish som på de ægte udgaver. Derudover er lynlåsen også anderledes end på de originale tasker.

 

GODE RÅD FRA TRENDSALES TIL DIG:

Er du i tvivl om hvorvidt den vare du har et godt øje til, er en kopivare, så husk at tjekke op på de ting der kan kendetegne en kopi:

  • Prisen: Hvis prisen er for god til at være sand, så er den det nok også. Ægte mærkevarer er en dyr investering, da du betaler for den høje kvalitet.  Så en lav pris, er en god indikator på, at der kan være noget galt.
  • Bearbejdning & detaljer: Kig på produktets bearbejdning – altså syninger, limede kanter, lynlåse og farve. Sammenlign med producentens originale billeder af den samme vare på nettet, (hvis du har adgang til det på din ferie, ellers lav evt din research inden rejsen) og sikre dig, at modellen er identisk i størrelse, udseende og detaljer.
  • Logo: Kig nøje på skrifttypen på logoet. Den skal være præcis den samme som original logoet, og stå helt skarpt selv i mindste version.  Yderligere skal logoet altid sidde helt lige, centreret og præcist placeret. Kopivarene har ofte fejl på logoets detaljer. Desuden er fx de fleste designertasker nummeret inde i tasken.
  • Emballage: Kvaliteten på selve emballagen skal også være intakt og lige så gennemført som varen, med det rigtige logo, modelnavn. m.m.
  • Typer af kopivarer: Det er ikke kun de populære designertasker, tøj og solbriller der kopieres. Vær også opmærksom på kosmetikvarer, parfume og elektronik.

 

HVORFOR SIGER VI PÅ TRENDSALES NEJ TAK TIL KOPIVARER?

Salg af kopivarer i Danmark er ulovligt, og kopivarer er dermed også ulovlige at sælge via Trendsales. På Trendsales har vi en nul-tolerance over for salg af kopivarer, uanset om sælger er ærlig omkring varens oprindelse eller ej. Og hvorfor har vi så det?:

√ Kopiproducenter sættes ofte i forbindelse med anden kriminalitet, f.eks. terrorisme, narkohandel, krænkelse af menneskerettigheder mm. – og det er ikke noget, som vi på nogen måde ønsker at støtte op omkring.

√ Kopivarer produceres ofte under dårlige, uetiske og uautoriserede forhold, og personalerettigheder er ofte ikke-eksisterende! Så hvis du heller ikke vil støtte op om børnearbejde og dyremishandling, skal du holde dig langt væk fra kopiprodukterne.

√ Har du ikke råd til den ægte vare, så brug dine penge på noget andet. Man kan få masser af skønne og lækre ting fra producenter, der ikke lever af at slå plat på de store modehuse.

 

1-2
2-2

@trendsales på Instagram