App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Ray Ban solbriller i modellen Wayfarer – fake eller ægte? Når du køber Ray Ban Wayfarer-solbriller er du nødt til at være virkelig forsigtig med ægtheden af solbrillerne, da det vrimler med kopier af den klassiske og populære solbrillemodel. Kontroller derfor altid disse otte ting, inden du køber solbrillerne, så du undgår en dårlig oplevelse.

1. Ray Ban-logoet på højre brilleglas

Den hvide tekst i logoet er af en virkelig god kvalitet, og er derfor ikke nemt at skrabe af. Tjek derfor altid om logoet er intakt.

Ovenfor er billedet til venstre en fake og originalen er vist til højre. Glassene på brillerne synes at være identiske, bortset fra farven. Men vær hér opmærksom på lasergraveringen i venstre brilleglas.

2. Lasergravering i venstre brilleglas

Alle Ray Ban Wayfarer-solbriller er lasergraveret med ‘RB’ i venstre brilleglas, som kommer til syne, når brillerne bliver holdt op i mod lyset. Men selv i kopivarebranchen er man begyndt at kopiere disse lasergraveringer. Så vær opmærksom og tag også højde for andre tegn på at produktet kan være fake. Oftest kan man også fornemme på lasergraveringen om den føles ægte. Brug dine fingre og føl dig frem!

3. Hængslerne

Den bedste måde at vurdere om solbrillerne er ægte, er ved at kigge på dets hængsler. Ægte Ray Ban Warefarer-solbriller bliver produceret med store metalhængsler. Hængslerne på de fake er ofte mindre, lavet i plastik eller i metal af dårlig kvalitet, som går let i stykker.

4. Logoerne på stellet

En fjerde ting du kan kaste et blik på, er logoerne som sidder på siden af stellet. Et logo på en ægte Ray Ban er produceret i metal med et ensartet udtrykt, og har bestemt ikke et smeltet eller tvetydigt udseende. Derudover bør logoet være hægtet med metalstænger, som du kan spotte på den anden side. Oftest er logoerne på fake Ray Ban solbriller limet på.

Ovenfor ses de fake solbriller til venstre og originalen ses til højre. På originalen kan man se, at logoerne er hævet i forhold til den fake. Bemærk også bøjningen i stellet.

5. Stellets bøjning

På ægte Ray Ban Wayfarer-solbriller har stellet ofte en lille bøjning, som er tilpasset bøjningen på selve linsen.

6. Serienummer, tekst og koder

På indersiden af den højre stilk på stellet vil man kunne læse WAYFARER® Hand Made in Italy B CE. og på den venstre stilk står en kode, som fortæller noget om modellen. Dette vil også være let at kopiere. Men på ægte Ray Bans vil teksten oftest være placeret nærmere brillens hængsel i forhold til kopierne, hvor teksten oftest er placeret midt på stilken. Begge disse er eksempelvis fake:

7. Vægt

Vægten på solbrillerne har også en betydning, når du skal vurdere om dine briller er fake eller ej. Originalbrillerne vejer klart mere end de fleste fake gør, da plasten de er produceret i er af en bedre kvalitet.

8. Etui

Oftest bliver fake Ray Ban-solbriller også puttet i et etui, som ligner originalens, så vær ekstra forsigtig hér også.

7

Var disse otte tips nyttige for dig? Smid en kommentar i kommentarfeltet. Vi hører meget gerne din feedback! ?

@trendsales på Instagram