App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Hvis du går og drømmer om at købe en Louis Vuitton-taske online, men gerne vil undgå en dårlig oplevelse ved at købe en kopivare, er dette guiden for dig!

Louis Vuitton-tasker er i dag blandt verdens mest forfalskede produkter. Derfor kan online køb af Louis Vuitton-tasker være risikabelt, når man som køber ikke har kendskab til sælger og man måske ikke har sat sig ordentligt ind i de juridiske betingelser. Hos Trendsales har vi en nultolerance over for salg af kopivarer, og vi vil derfor gerne hjælpe dig med, hvordan du undgår køb af en kopivare. I denne vejliedning giver vi tips til, hvad du bør være opmærksom på, når du skal købe en Louis Vuitton-taske online.

1. Made in…?

Førhen blev alle Louis Vuitton-tasker produceret i Frankrig, men nu er produktionen også flyttet til USA, Italien, Spanien, Schweiz og Tyskland. Tjek derfor om tasken er produceret i et af disse lande.

louis vuitton ægte logo

2. Monogrammønsteret

På en ægte Louis Vuitton-taske er monogrammønsteret altid placeret vandret og symmetrisk. Figurerne i mønsteret behøver dog ikke at være hele når en sekvens afsluttes ved en hæftning, men figurerne skal fortsætte på den anden side. Det originale LV-logo bliver dog stort set altid vist i sin helhed – dog er der nogle meget få undtagelser, hvor det kun vises delvist. Derfor er det en god tommelfingerregel, at være opmærksom på LV-logoets synlighed, men det er ikke en garanti.

louis vuitton monogram mønster

Bemærk, at taskens farve skal være ensartet og have et gyldent skær. Hvis farven har et grønligt skær, er den falsk. På ovenstående billede ses farven på en original Louis Vuitton-taske.

3. Syningen

Syningerne er som hovedregel det bedste tips til at kontrollere, hvorvidt en Louis Vuitton-taske er ægte. Du vil nemlig aldrig opleve en Louis Vuitton-taske med ujævne og asymmetriske syninger. Louis Vuitton benytter sig altid af en kontinuerlig syning og aldrig “frem og tilbage”-syninger. På billedet nedenfor ses en ægte Louis Vuitton-taske, hvor syningerne er kontinuerlige.

Louis Vuitton sygninger

4. Ingen hængende prisskilte

De fleste ægte Louis Vuitton-tasker har ikke et hængende prisskilt siddende på sig. Prisskilte og andre oplysninger er ofte placeret i taskens inderlomme.

5. Læderdetaljer

De fleste ægte Louis Vuitton-tasker er lavet af stof og dets kanter er af ægte læder. Når du køber en taske, så test om læderet føles rigtigt. Hvis tasken er i komplet læder, vil dette ikke føles tørt, men glat, klæbrigt eller fedtet.

6. De indvendige detaljer

De indvendige detaljer i foringen er forskellige afhængigt af den specifikke kollektion og produktionsår. Louis Vuitton benytter sig af canvasstof i rød- og honningfarvet stof, fint monogrammønstret stof, cross grain læder, polyester eller syntetisk ruskind. I mange kopivaretasker er den indvendige foring lavet af billigt plastik eller imiteret ruskind. En ægte Louis Vuitton-taske, som vises på billedet nedenfor, er elegant og omhyggeligt udført med materialer i høj kvalitet.

louis vuitton ægte datokode

7. Mønstrets sammensætning

Som tidligere nævnt er mønsteret pænt symmetrisk sammensat ved hæftningerne og LV-logoet er altid synligt og vender altid i samme retning. Hvis mønsteret er ujævnt og dårligt sammensat, er der tale om en fake vare.

 

mønster louis vuitton

8. Metaldetaljerne

På fake Louis Vuitton-tasker er metaldetaljerne oftest lavet i billigt plastik, som er overmalet i en guldfarve. På en ægte Louis Vuitton-taske er metaldetaljerne af høj kvalitet og LV-logoet er oftest stemplet på lynlåsene. Læg derfor altid mærke til, om metallet er i en lys farve og om der mangler et LV-logo på lynlåsen. I så fald vil der ofte være tale om en kopivare.

logo louis vuitton ægte

9. Prisen

Hvis du føler, at prisen er for god til at være sand, så er den det højest sandsynligt også. Hvis prisen er mindre end ca. 2.500 DKK er det højest sandsynligt en fake. Så lad dig ikke friste af billige tilbud online.

10. Ægthedscertifikater og dustbags

Du kan sikre ægtheden af produktet ved at bede sælger om at fremvise ægthedscertifikatet og den officielle kvittering på tasken. Du kan ikke købe en ny, ægte Louis Vuitton-taske i en verificeret forretning – eller online – uden at få et ægthedscertifikat, en kvittering og en dustbag.

11. Har du allerede købt en fake Louis Vuitton-taske?

Hvis du opdager, at din købte vare er en kopi, skal du først og fremmest klage til sælgeren. Klag så hurtigt som muligt, og klag gerne skriftligt, så du kan dokumentere det. Reagerer sælgeren ikke på din klage, eller kan I ikke blive enige om en løsning, har du flere muligheder for at gå videre med din klage:

Er varen købt over en hjemmeside, der hører hjemme i Danmark, kan du klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Det kræver dog, at varen har kostet minimum 1.000 kroner eller 650 kroner, hvis der er tale om tøj og sko.

Hører hjemmesiden ikke hjemme i Danmark, men markedsfører sig over for danskere, er du stadig beskyttet af de danske forbrugerregler, men du kan ikke klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. I stedet kan du anlægge en sag ved domstolene.

Tjek altid, hvor netbutikken hører hjemme. Selvom der står “.dk” i adressefeltet, er det ikke sikkert, at butikken er dansk. Den kan fx sagtens høre hjemme i et land uden for EU.

Vær opmærksom på, at det er ulovligt at videresælge kopivarer i Danmark.

12. Hvad skal du tage hensyn til?

  • Lær hvordan du identificerer en falsk Louis Vuitton-taske.
  • Brug altid kreditkort, når du handler online.
  • Sørg altid for, at du som køber kan få en omfattende beskyttelse af dit køb, når du handler online. Fx ved at benytte dig af online markedspladser som Trendsales og eBay.
  • Køb aldrig mærkevarer på loppemarkeder, hvis du er tvivl om ægtheden af produktet.
  • Hvis prisen lyder for god til at være sand, så er den det sandsynligvis også.
  • Køb generelt ikke, hvis du er tvivl.

Gør brug af TrendsalesHandel, og du er økonomisk sikret!

Har du købt en vare på Trendsales, der viser sig at være en kopi – og har du handlet via Trendsales’ eget handelssystem, TSpay, er du automatisk og helt gratis beskyttet af Trendsales. Det betyder, at du er sikret den vare, du har betalt for – eller pengene tilbage. Simpelt, nemt og hurtigt! Hos Trendsales har vi mere end 70 moderatorer, som kontrollerer Trendsales’ nye varer på daglig basis i både Danmark, Finland, Sverige og Norge. Nogle af moderatorerne har specialiseret sig inden for de mest kopierede mærker, og generelt har de et grundlæggende godt kendskab til produkterne. De sørger for, så vidt muligt, at lukke mistænkelige annoncer ned, så du som køber undgår en dårlig oplevelse.

9

Var disse tips brugbare? Smid os en kommentar herunder, vi vil altid gerne have input og tips til, hvordan vores guides kan blive bedre ?

@trendsales på Instagram