App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Sammen med Det Kriminalpræventive Råd er vi gået aktivt ind i kampagnen “Vi køber ikke indbrud” – en kampagne, du måske er stødt på via DR den seneste uges tid.

Hvad gør vi hos Trendsales for at spænde ben for hælere?

I de 14 år, vi har eksisteret, har vi altid prioriteret sikkerheden højt her på Trendsales. I samarbejde med politiet har vi identificeret de varetyper, der oftest er udsat for hæleri. Det betyder helt konkret, at hvis man opretter en annonce, som er en ’højrisiko’ vare, eller hvis man opretter flere dyre varer indenfor en kort periode, lukker vores sikkerhedsafdeling midlertidigt annoncen og kræver at sælger NemID-validerer sig ved at indtaste CPR-nummer og anvende sit nøglekort.

Det kan selvfølgelig være frustrerende at man ‘tvinges’ til det, når man som sælger har rent mel i posen. Men det er en nødvendig sikkerhed, hvis vi sammen skal komme hælervarer til livs og sikre at Trendsales er et sikkert og trygt sted at handle. NemID sikrer nemlig, at sælger ikke kan gemme sig bag en falsk profil og giver os mulighed for at samarbejde med Politiet – hvis der bliver brug for det. Vi opfordrer alle til at validere sig med NemID, da det øger troværdigheden og chancen for salg. Men det er frivilligt medmindre man altså opretter en ‘højrisiko’-vare. 

Hvordan undgår du at blive ufrivillig hæler?

Vores support, vores sikkerhedsafdeling og vores mange moderatorer gør en stor indsats for, at du kan føle dig tryg ved at handle på Trendsales. Men du kan selvfølgelig også gøre dit forarbejde. Her er fire tips til dig: 

1) Køb altid fra en Nemid-valideret sælger

På den måde ved du, at personen er oprettet med korrekte oplysninger, hvilket minimerer risikoen for at ende med en hælervare. Sælgere af hælervarer vil naturligvis helst undgå at kunne spores efterfølgende.

Screen Shot 2017-01-25 at 10.58.58

2) Sørg for at få mest muligt af handlen dokumenteret på Trendsales

Ofte vil sælgere med mindre reelle hensigter forsøge at lede dig væk fra steder, hvor sælger kan spores efterfølgende – eksempelvis ved at føre dialogen gennem SMS eller e-mails. Vi anbefaler derfor, at du holder dialogen med sælger på Trendsales, enten via besvarelser på annoncen eller via privatbeskeder. Hvis sælger derudover kun ønsker at afregne kontant, kan det være et tegn på at sælger ikke ønsker at betalingen kan spores. Derfor vil vi til enhver tid anbefale at handlen gennemføres via vores sikre betalingssystem TSpay, så handlen er dokumenteret efterfølgende.

thumbnail_Beskeder [Samtale].jpg

3) Tjek sælgers andre annoncer

En lav salgspris i sig selv, indikerer ikke nødvendigvis at der er tale om en hælervare. Der er mange andre faktorer der er vigtigere. Tag et kig på sælgers øvrige annoncer: er der mange dyre varer indenfor samme “varetype”? Virker sælger meget ivrig efter at komme af med alle varer? Hvis svaret er ja, og sælger samtidig ikke er NemID-valideret og kun accepterer kontant betaling, bør alarmklokkerne ringe. I sådan et tilfælde anbefaler vi, at du klikker “anmeld” udfor annoncen, så vi kan undersøge nærmere.

4) Alt i alt: Brug din sunde fornuft!

Udover ovenstående tre tips, så handler det selvfølgelig om at bruge sin sunde fornuft og spørge ind til varen, til man synes man har tilstrækkelig information fra sælger. Og er du i tvivl om noget, så tøv ikke med at inddrage os – vores support sidder klar alle ugens dage.

Og husk: Heldigvis er LANGT de fleste sælgere reelle og søde mennesker. Så hvis du ligesom os tager dine forholdsregler, er chancen for at ende med en hælervare købt via Trendsales meget lille.

Skærmbillede 2016-08-02 kl. 13.56.06

Mangler vi et tip?

Så skriv en kommentar herunder – vi tager altid gerne imod input, så vores guides kan blive bedre! ?

 

@trendsales på Instagram