App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Kimonoer er atter en af sommerens hotteste trends. Populariteten fra sidste år er nemlig langt fra aftaget – heldigvis! For kimonoer er ikke bare smukke, men også super anvendelige. Det er de, fordi de både kan fungere som en kjole, jakke eller cardigan, alt efter hvilken længde og detaljer modellen har.

Disse mange variationer er alle inspirerede af den traditionelle japanske kimono, der er blevet brugt siden det 8. århundrede. Den traditionelle model er T-formet med lige linjer og har lange ærmer med vidde. Om end disse klassiske træk går igen i mange af nutidens styles, kan du i dag finde et hav af forskellige kimonoer i kollektionerne fra populære brands.

At mange brands – både highstreet og luksus – har haft alverdens kimonoer i deres seneste kollektioner kommer dig til gode her på Trendsales. Flere af disse styles sælges nemlig netop nu af vores brugere. Så mangler du blot at finde ud af, hvilken type kimono du mangler i dit klædeskab.

Med hjælp fra Katoni.dk, der ligeledes tilbyder en fin samling kimonoer, guider vi dig her til tre klassiske kimonotyper, der alle er gode investeringer til dit sommerlook.

DEN KORTE KIMONO

Vælger du en kort kimono, har du en fin pendant til sommerjakken. Den kan nemlig sagtens bruges udenover din kjole eller top og er dermed perfekt til de kølige sommeraftener. Fordelen ved at erstatte din blazer eller denimjakke med en kort kimono er, at du får et mere flagrende og behageligt fit samt en fin mulighed for at tilføje farvestrålende prints til dine outfits.

Korte-kimonoer

DEN LANGE KIMONO

Den lange kimono, der går ned over hoften, minder mere om den oprindelige kimono, der ligeledes er lang. Med nutidens lange styles får du typisk et boheme look – særligt hvis du vælger en variant med frynser eller blomsterprint. Foretrækker du dog et mere råt udtryk, kan du vælge en lang kimono i en ensfarvet model eller eventuelt den populære version med leopardprint.

Lange-kimonoer

KIMONOKJOLEN

Kimonokjolen er den af de tre typer, der kommer tættest på den japanske version, da denne også bliver båret som en kjole. Hvor den oprindelige er bundet af et bredt skærf i livet, er nutidens kimonokjoler typisk med et smalt bindebånd, der gør det muligt for dig at lukke kimonoen. Det er en super flatterende kjole, der sætter fokus på din talje og tilmed er behagelig at have på.

Kimonokjoler

 

SÅDAN STYLER DU DIN KIMONO – 3 COOL LOOKS

#1 Boho chic

Et boheme look er perfekt til sommerens festivaler og gadefester. Vælg en kimono med detaljer som frynser og broderier for et hippie-agtigt udtryk og match den med denim shorts og rå støvler. Det er en kombination, der altid holder!

#2 Nordisk minimalisme

Trods kimonoens orientalske oprindelse findes den i dag også i enkle designs uden print og i afdæmpede farver, som passer til en typisk monokrom skandinavisk stil. Match den med en skjorte og et par chinos for et sofistikeret look, der er oplagt til en dag på jobbet.

#3 Feminin og forførende

Til aftenbrug kan du vælge en mere glamourøs og sexet kimono, eksempelvis i et glittermateriale eller leopardprint. Match den med en tætsiddende bodyconkjole og høje stiletter, og du er klar til en date eller en sjov bytur med veninderne.

Særligt danske brands som Ganni og Stine Goya har designet musthave kimonoer – korte såvel som lange – de seneste par år. Tag et kig på de mange skønne styles fra disse og andre cool brands og find din nye sommerfavorit.

@trendsales på Instagram