App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Vi lever i en ’brug-og-smid-væk-kultur’ som bidrager til det stigende tøjspild – ikke kun vores eget men også vores børns. Det er ikke holdbart for planten, så her får du derfor nogle tips til hvordan du kan bidrage til at stoppe dit barns tøjspild.

Dit eget tøjspild kan være lidt nemmere at styre end dit barns. Du kan lade være med at købe den kjole på udsalg som du alligevel aldrig får brugt, eller sælge noget af dit tøj online. Men når det gælder dit barns tøj, kan det være lidt sværere at holde styr på. Du kan selvfølgelig også sælge dit barns aflagte tøj samt købe brugt tøj, men en ting der kan være svært at styre, er alt det tøj dit barn mister i institutionerne.

Vi mister børnetøj for millioner

En analyse foretaget af Webpol afslører, at vi rent faktisk mister børnetøj i daginstitutionerne, skolerne og fritidsaktiviteterne for omkring 452 millioner kroner om året. Fordelt ud på alle børnefamilierne i Danmark, svarer det til at vi mister for ca. 585 kr. om året.

For at komme dette stigende problem til livs – og hjælpe ikke bare planeten, men også vores egen økonomi – bør vi blive bedre til at sætte navnemærker i børnenes tøj, med både navn og telefonnummer. Det gør at både pædagogerne og personalet, og dit barn selv lettere kan kende sit eget tøj fra de andres. Hvis du har et vuggestue- eller børnehavebarn der endnu ikke kan læse sit eget navn, kan det være en god ide at sætte en lille figur eller ikon i navnemærket ved siden af navnet, så det kan hjælpe dit barn med at kende sit tøj. Det kan fx være en figur som barnet kender, fx fra Bamses Billedbog eller Kaj og Andrea.

En super nem måde at opmærke dit barns tøj på, er ved at bruge tøjklistermærker. Det er en praktisk og let måde at have navn på dit barns ting, uden det kræver for meget. Du skal bare sætte det i vaskeanvisningen i tøjet, og det skal hverken syes eller stryges på. Det gør det derfor også rigtig nemt hvis du skal sælge dit barns tøj igen, så kan man hurtigt tage klistermærket ud. Der er mange andre måder at opmærke dit barns tøj på, fx via strygemærker, tekstiltusch, tryk, navnestempel, osv. Tøjklistermærker er dog det nemmeste at fjerne igen, hvis du vil videresælge tøjet senere.

Sælg dit barns tøj

Børnene har det jo med at vokse ret hurtigt, og når dit barn ikke længere kan passe en trøje eller et par bukser, er der jo ingen grund til at det bare bliver liggende og samler støv i skabet. Det bidrager bare endnu mere til tøjspildet at smide tøjet ud. I stedet bør du donere tøjet til velgørenhed eller sælge det videre, så andre kan få gavn af det. Det er nemt at sælge tøjet online, du skal blot tage et godt billede og smide en annonce op – helt gratis. Du kommer altså ikke bare af med dit gamle tøj, du både bidrager til at stoppe tøjspildet og tjener måske ovenikøbet lidt penge på det. Vi har samlet de bedste tips til, hvordan du bedst muligt vedligeholder værdien af dit barns tøj, så det nemmere kan videresælges – læs alle vores tips her.

@trendsales på Instagram