App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

10 råd til børn som opholder sig i solen

Børn har behov for ekstra beskyttelse i solen. Vi giver dig 10 tips til en skøn sommerdag i varmen.

 1. Solhat
  En solhat har flere gode funktioner. Den beskytter både barnet mod at blive solskoldet i hovedbunden og er derudover rar at have på, så man ikke får solen i øjnene hele tiden – og altså helt umulig at undvære på sommerferien! Find fine solhatte her
 1. Solcreme
  Sørg for at smøre dit barn godt ind i solcreme og gentag indsmøring hver anden time – oftere, hvis børnene er meget i vandet. På den måde undgår du, at dit barn bliver skoldet. HUSK at det er vigtigt at bruge en børnesolcreme, der egner sig til børn, da de indeholder ekstra UV-filter, som beskytter deres sarte hud.
 1. Tyndt, blødt tøj
  Giv dit barn noget lækkert og åndbart tøj på, gerne i bomuld, som beskytter godt. Børn kan sagtens tåle at have en t-shirt og en solhat på i vandet. Se udvalget af let sommertøj her.
 1. UV badetøj
  Det er en god idé at investere i en UV dragt til børn, da dragten beskytter med UPF 50+ hvilket svarer til at 98% af solens skadelige stråler blokeres af stoffet. HUSK dog at arme og ben stadig skal smøres godt ind i solcreme. Find UV-dragte her
 1. Hold dit barn i skyggen mellem kl. 12-15
  Børn har ikke godt af direkte sol, derfor kan det være godt at sikre sig, at der er mulighed for at de kan opholde sig i skyggen. Dette kan gøres på stranden, ved at have en parasol med eller lade dem lege i haven under et træ. HUSK at hold pause fra solen mellem kl. 12-15, hvor solens stråler er kraftigst.
 1. Husk væske
  Undgå at dit barn dehydrerer, det er vigtigt at du tilbyder dit barn rigeligt at drikke i løbet af dagen. HUSK at børn ikke altid selv tænker over om de er tørstige. Mind derfor barnet om at drikke lidt vand i ny og næ.
 1. Badebassin
  Et badebassin er en god investering, da det er en god måde at få dit barn kølet ned i sommervarmen. HUSK at sæt en parasol henover, så barnet ikke opholder sig direkte i solen.
 1. Undgå overophedning
  Hvis du har mindre børn, så sørg altid for, at de ikke bliver overophedet. Hold altid barnevognen i skyggen og tjek om barnet har det varmt, ved at mærk efter i nakken. Tag tøj og tæpper af hvis det er tilfældet.
 2. Sørg for at spise lidt ekstra salt
  I sommervarmen mister man oftest meget salt, derfor er det okay at dit barn får lidt chips, eller andet med højt salt indhold, for at opretholde saltbalancen og ikke blive dårlige i varmen.
 3. Hvis uheldet skulle være ude
  Hav altid en aftersun liggende, hvis uheldet skulle være ude. Aftersun afkøler huden og hjælper mod forbrænding. Der er også en god idé at investere i en Aloe Vera gel, som virker lindrende og helende på huden. HUSK at huden er øm og man derfor skal smøre den forsigtigt ind. Drik også gerne en masse koldt vand.

 

Har vi glemt noget på listen?

Tip os meget gerne nedenfor ?

@trendsales på Instagram