App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search
THEA KAPPEL_FINAL

 

Hvorfor er du (så) vild med tøj?

Min interesse for tøj ligger vist i generne. Jeg er nemlig vokset op i en familie med en lang historie af manufakturhandlere (Matador style, I know) og tøjelskere i det hele taget. Tøj har altid været et af de emner, jeg kunnet tale med min mor og mine veninder om i timer, det er et emne, jeg har blogget om de sidste mange år og så har jeg for nyligt skrevet speciale om netop kvinders tøjforbrug og garderober. Tøj er altså tilsyneladende et emne, jeg aldrig bliver færdig med.

Jeg er vild med tøj, fordi det fascinerer mig, hvor det giver os en mulighed for at lege med vores udseende og fordi tøj formår at fremhæve det ved vores krop eller personlighed, som vi elsker allermest. Og så er der ikke meget der slår følelsen af at være virkelig, virkelig velklædt.

Hvordan er din stil?

Min stil er et mix af klassisk, råt og bohemet og så er min garderobe udpræget sort, grå og hvid. Lige så glad som jeg er for sorte silkeskjorter, ligeså godt føler jeg mig tilpas i en rå læderjakke eller en blød kimono. For mig handler det meget om sammensætningen og om balancen mellem de forskellige elementer. Min garderobe er helt bevidst af en ret begrænset størrelse og derfor går jeg meget op i at finde ting, der kan bruges på kryds og tværs og insisterer på nye køb skal bringe nyt og anderledes med sig. Med smykker er det dog anderledes: der kan jeg nærmest ikke få nok og jeg bruger gerne mange af dem sammen på én gang.

tekstiler

Et udsnit af garderoben med partisaner top fra Isabel Marant fundet til 250 kr. i en secondhandbutik og et par silkebukser med fjerprint fra Isabel Marant x H&M til 200 kr. fundet på Trendsales.

  
Hvad var dit første køb på Trendsales?
Det er et par øreringe med messingblade. Det var topsmart i 2006.

Hvad er dit bedste secondhand fund? (Er det fundet på TS?)

Det er virkelig svært at vælge, for der er mange! Mit gæt er, at omkring 50 % af min garderobe er secondhand og meget af det er virkelig gode fund til virkelig gode priser. Mit allerbedste secondhand fund må dog være en silkekimono fra Rabens Saloner med det fineste fugle- og blomsterprint, som jeg fandt på Trendsales den sæson, den var i butikkerne, bare til halvpris. Printet er SÅ smukt og jeg kommer aldrig til at skille mig af med den.

kimono

Bedste secondhandfund er en silkekimono fra Rabens Saloner fundet på Trendsales sat ned med 50 %.

 

Hvorfor køber du secondhand? 
Jeg køber secondhand, fordi det simpelthen er for godt til at lade være. Udvalget af lækkert secondhand er stort, jeg sparer penge og får samtidig mere kvalitet for pengene – og så er det på mange måder shopping med god samvittighed at købe noget, som andre ikke får brugt. Om man går op i bæredygtighed eller ej, er der virkelig noget fint over, at ting får nye hjem. Jeg kan virkelig godt lide tanken om, at jeg køber noget af det, der allerede findes derude og dermed er med til give eksisterende tøj nyt liv og samtidig mindske efterspørgslen på nyt. Og så er der det med jagten: jeg kan godt lide at snuse rundt i genbrugsbutikker, på loppemarkeder såvel som på Trendsales og se om jeg kan finde et eller andet sejt eller unikt til få penge.

Hvilke items jagter du for tiden? 

Jeg jagter først og fremmest en grå oversize sommerfrakke, som på ingen måder er til at opstøve i butikkerne lige nu. Moden har åbenbart bestemt, at det ikke er smart denne sæson, men jeg kan ikke slå tanken ud af hovedet. Her er muligheden for at shoppe secondhand helt genialt og en oplagt mulighed for at finde noget, der ikke bliver produceret denne sæson. Dertil er jeg på jagt efter en bestemt læder/ruskindsjakke fra Ganni, som jeg desværre missede, da den var til i butikkerne. Begge dele er ting, jeg vil elske hen over sommeren og langt ind i efteråret. Og så kigger jeg altid efter store øreringe med sten, fjer eller en anden skæv detalje.

øreringe

Store øreringe fundet på loppemarked og i H&M. T-shirten er fra Ganni.

slippers

Slippers fra & Other Stories.

 

Har du lavet mange secondhand fejlkøb? 

Både og. På den ene side, så bruger jeg secondhand som en mulighed for at få mere kvalitet for færre penge og derfor udser jeg mig ofte ting, som jeg allerede har prøvet i butikkerne og som jeg ved bliver en favorit. På den anden side bruger jeg også secondhand til billigt (og bæredygtigt) at afprøve nye trends og der køber jeg ind i mellem noget, der ikke passer eller som bare ikke var et hit, da det kom på. Fx har jeg en sjov flettet stetson hat som jeg købte i USA for 1 dollar. Den var nok bedre i teorien end i praksis, men så får den i stedet lov til at pynte på stativet minde mig om en fantastisk rejse.

Hvad er dit bedste tip til at undgå fejlkøb?
Det lyder lidt usexet, men det er faktisk at planlægge sine køb lidt og at tage udgangspunkt i det, man har mest brug for eller ønsker sig allermest. Jeg har aldrig fortrudt, at jeg investerede i noget, jeg bruger igen og igen.

 

 

Har du lyst til at læse mere fra Thea? Så besøg hendes blog her ??

nordrobe knap

@trendsales på Instagram