App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search
THEA KAPPEL_FINAL

Vi er kommet til det tidspunkt i #Rydudfordringen, som mange af jer sikkert har ventet på. I denne uge skal vi nemlig rydde ud af garderoben og jeg guider dig i indlægget her igennem en super simpel garderobesortering. Målet er, at du står tilbage med en et skab, der udelukkende indeholder ting, du har lyst til at bruge her og nu.

De fleste os har helt sikkert prøvet at kaste os ud i det, der skulle have været en hurtig sortering en søndag eftermiddag, men som endte med at blive til et projekt over flere uger. Processen trak blandt andet ud, fordi du undervejs havde svært vurdere, om du var klar til at skille dig af med tingene eller ej. For hvordan ved man, om man i en fjern fremtid får brug for noget igen eller endnu værre: om man vil fortryde, at man sagde farvel?

Det er uden tvivl nogle af de spørgsmål du vil opleve, når du i dag skal i gang med at sortere din garderobe. Derfor har jeg forsøgt at gøre det så nemt som muligt for dig.

HEMMELIGHEDEN BAG EN SUCCESFULD GARDEROBESORTERING

…er modsat, hvad mange forventer. En succesfuld sortering handler nemlig først og fremmest at fokusere på det, der fungerer fremfor det, der ikke gør. Fordi det der virkelig fungerer er det, du skal vurdere resten af din garderobe op i mod. Det gør du nemlig allerede, når du klæder dig på om morgenen. Dermed kan du bruge din viden om dine favoritter og præferencer sammen med ønskelisten til din drømmegarderobe fra forrige opgave til at vurdere, hvilke stykker tøj der skal blive i skabet, hvilke ting der måske skal have en ekstra chance og hvilke ting, du skal have sat til salg.

DU SKAL BRUGE

  • Plastikkasser med låg, plastiksække eller noget helt tredje til at opbevare det tøj, du fremadrettet ikke skal opbevare i dit skab. Pointen er, at tøjet skal kunne pakkes sikkert og fugtfrit.
  • Bæreposer eller Ikeaposer til det, der skal ud af huset.
  • Papir og kuglepen til at notere de ting ned løbende, som du mangler eller som skal erstattes

 

FOR AT GØRE DET NEMMERE

Nu er det tid til at starte sorteringen. For overskuelighedens skyld så start med gennemgå kategorierne: overdele, kjoler, strik, underdele, sko og overtøj. Herefter kan du tage tilbehør og smykker og til sidst, undertøj, træningstøj mv. På den måde kommer du igennem de vigtigste dele først og undgår at gå i stå i midt i det hele i forsøget på at finde makker til alle de ensomme strømper i strømpeskuffen.

 

1. TAG ALT TØJ UD AF SKABET OG SAML DET PÅ ÉT STED

Artboard 1


2. SORTÉR TØJET I FØLGENDE BUNKER

TØJ SOM ER I SÆSON OG SOM DU VIL BRUGE NU OG HER. Det efterårs og vintertøj, du med glæde vil bruge i de kommende måneder. Tøjet skal være fuldt funktionsdygtigt og det skal passe dig.

Artboard 2

 

TØJ SOM ER UDENFOR SÆSON OG SOM DU VIL BRUGE IGEN. Forårs- og sommertøj, som du ikke får brug for foreløbigt, men som du glæder dig til at bruge næste år. Tøjet skal være fuldt funktionsdygtigt og det skal passe dig.

Artboard 3

 

TØJ, DER ER I STYKKER: jeans kan genfarves, støvler kan forsåles og uldsweateren kan barberes med en skraber. Er tøjet helt fortabt, kan det afleveres til tekstilgenbrug ved fx H&M.

Artboard 6

 

TING, DU IKKE NÆNNER AT SKILLE DIG AF MED LIGE PT. Opbevar det tøj, du aldrig bruger, men som du ikke nænner at skille dig af med, udenfor garderoben, så det ikke forstyrrer din daglige påklædning. Fx opbevarer jeg min brudekjole i en dragtpose på siden af skabet. Artboard 5

 

TING DER SKAL SÆLGES (ELLER DONERES) Sæt tingene til salg på TS og markér annoncen #rydudfordringen, så er du med i konkurrencen om 4000 kr. til shopping på TS.

Artboard 4

 

Har du brug for ekstra hjælp til at afgøre det enkelte stykke tøjs skæbne, så har Trendsales udviklet en rigtig fin garderobetest med ekstra spørgsmål til afklaring, som du finder lige her. 

  1. ORGANISÉR Hæng og læg tøjet til denne sæson tilbage i skabet. Resten skal i kasser eller poser og opbevares for sig selv. Mit bedste tip til en velfungerende garderobe er nemlig kun at have fremme i ting i skabet, som du bruger nu og her. Tøjet kan med fordel gemmes i kælderen, under sengen eller bor du som jeg i en mindre lejlighed, kan du opbevare det i toppen eller bunden af skabet, hvor du alligevel ikke kigger til hverdag. Det er vigtigste er bare: ude af øje ude af sind.
  1. LAV EN LISTE OVER DET, DU MANGLER

Som afslutning på garderobesorteringen kan du lave en liste over det, du undervejs i sorteringen fandt ud af, at du manglede. Måske kunne du ikke længere passe din sorte blazer eller måske var dine vinterstøvler i dårligere stand end antaget. Skriv det ned og tag noterne med dig ind i næste uges opgave.

NU ER DU FÆRDIG OG KLAR TIL I NÆSTE UGE AT LAVE EN VINTERSHOPPELISTE

@trendsales på Instagram