App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search
THEA KAPPEL_FINAL

I forrige del af #Rydudfordringen gennemgik du din garderobe og fik sorteret det fra, som du ikke længere får brugt. Måske har du i mellemtiden fået sat tingene til salg på her på Trendsales og måske er der allerede nogen, der har fundet nye favoritter blandt dine preloved ting? I denne uge skal det i hvert fald handle om det at shoppe nyt til garderoben og opgaven er at lave en shoppeliste over nye, potentielle køb til din vintergarderobe. Med listen får du både styr på det, du mangler og det, du virkelig ønsker dig og – og så er listen et super godt afsæt for årets ønskeliste.

At lave en ”shoppeliste” er på mange måder det samme som at lave en indkøbsliste til den ugentlige indkøbstur i supermarkedet (eller hvor tit du nu handler ind). Den sparer dig for en masse tid og fejlkøb. Personligt har i hvert fald jeg alt for tit fundet mig selv i et supermarked sidst på eftermiddagen med knurrende mave, hvor jeg inden jeg fik set mig om havde købt alt muligt, jeg slet ikke manglede og kom hjem uden det, jeg egentligt skulle have haft. Derfor forsøger jeg nu som udgangspunkt altid at have en indkøbsliste med mig (på telefonen), så jeg i hvert fald husker det vigtigste – også når jeg har lavt blodsukker.

Det samme gør jeg faktisk med garderoben. Jeg laver nemlig en shoppeliste ved starten af hver sæson, så jeg har lidt styr på, hvad pengene skal bruges på i de kommende måneder. Fordi selvom jeg elsker at gøre mig et godt, spontant køb, særligt secondhand, så foretrækker jeg faktisk af tage udgangspunkt i det, jeg ved, jeg mangler og det, jeg ved, jeg virkelig vil blive glad for. På den måde får jeg købt de ting, jeg bruger igen og igen, men også prioriteret det, jeg har på min ønskeliste til drømmegarderoben.

FORSKELLEN PÅ NEED-TO-HAVE OG NICE-TO-HAVE

Når jeg laver en shoppeliste laver jeg gerne en adskillelse af de ting, jeg virkelig mangler og de ting, jeg virkelig ønsker mig. Det gør jeg, fordi det giver mig et overblik over, hvad jeg skal prioritere over andet. I ”madsprog” betyder det, at jeg husker at få købt rugbrød og ikke kun kommer hjem med rødvin og oliven. Jeg kalder det ”need-to-have” vs. ”nice-to-have” og forskellen ligger i det er noget, jeg rent praktisk ikke kan klare mig uden eller ej.

Need-to-have er altså konkrete mangler i min garderobe, fx et par nye jeans, når de er gået hul i mit yndlingspar eller nye strømper, når halvdelen på mystisk vis er forsvundet i vask.

Nice-to-have er derimod ting, jeg ikke direkte mangler, men som jeg virkelig, virkelig vil blive glad for at have i min garderobe. De er de ting, der sætter kulør på den daglige påklædning, så det hele ikke bare er jeans og t-shirts. Listen består ofte af ønsker fra min liste over drømmekøb tilsat et par mindre ting, som også ville være rare at have i skabet.

OPGAVE // LAV EN SHOPPELISTE

Nu er det din tur. Du skal nemlig lave en shoppeliste og du kan med fordel printe og udfylde vores, som jeg har gjort nedenfor.

Brug gerne din viden om dine eksisterende favoritter, om dine drømmekøb og om de mangler, du opdagede i din garderobe under sorteringen som afsæt for listen.

billede

Med din nye shoppeliste har du både et redskab til at få købt, der vil gøre dig allergladest og som du vil få brugt allermest. På den måde reducerer du fejlkøb, får en liste af ting du kan holde øje med på fx Trendsales (hvilket jeg personligt gør) og så har du et rigtigt godt bud på, hvad du ville blive glad for at få i julegave. Måske endda fundet secondhand?

Nu er det bare spørgsmålet, om du ikke skulle bede familie og venner om udfylde selvsamme liste, så du kan starte jagten på den perfekte julegave allerede nu?

@trendsales på Instagram