App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

En af de ting der kan hjælpe dig mest og også hæmme dig mest når du spiller badminton er din badmintonketcher. Derfor er det super vigtigt at du vælger en ketcher der passer til dit niveau og din spillestil.

Når du skal vælge en ny badmintonketcher er der som tommelfingerregel 2 store ting du skal tage højde for. Vægtfordeling og fleksibilitet i skaftet. Disse to ting har direkte indvirkning på hvor langt du kan slå og hvor hurtigt du kan reager med din badmintonketcher.

Vægtfordeling

Der findes 3 forskellige former for vægtfordeling når vi snakker badmintonketcher og de bestemmer både hvor meget længde du kan få på dine slag og især hvor hurtigt du kan reager i den hurtige sportsgren. Her er det vigtigt at du har en fornemmelse af om du gerne vil slå hårdt eller om du mere er en type der vil spille bolden rundt og ikke nødvendigvis behøver at stå og hamre bolden nedad hele tiden.

  • Hovedtung: denne fordeling er den mest brugte når vi snakker badmintonketcher til alle niveauer. Som navnet antyder er vægten lagt mod toppen af ketcheren og det giver mere fart i bolde i de tunge slag, hvor du har tid til at lave et langt sving. Ulempen er at når du har mere vægt i hovedet, så bliver den en smule langsom at reagere med i det hurtige flade spil og når du skal samle op, da det kræver ekstra kraft at bevæge ketcheren fra stilstand til sving.
  • Hovedlet: dette er det modsatte af hovedtung, hvilket giver dig en meget hurtig ketcher, som især er god i det flade spil, men på grund af den manglende vægt i toppen af hovedet mister du en del fart når bolden skal smashes ned og derfor er det typisk doublespillere og kvinder der vælger denne type ketcher, især Mix-double kvinder der står meget ved nettet har god grund til at vælge en hovedlet badmintonketcher.
  • Neutral: sidst men ikke mindst er der en god blanding af både power og reaktion, hvis du vælger en neutral vægtet ketcher. Der er ikke de store ulemper ved at vælge en neural badmintonketcher, men der er så heller ikke en mærkbar fordel. Det er derfor en vægtfordeling der passer godt til mange singel og doublespillere der spiller meget alsidigt og ikke kun vil spille hurtigt og med meget power.

Når du har fundet ud af hvilken vægtfordeling der passer dig så er det næste skridt på vejen mod den perfekt ketcher at finde ud af hvilken fleksibilitet du skal have i skaftet. Det tynde skaft mellem håndtaget og hovedet har stor indflydelse på hvor meget katapult-effekt og derved ekstra fart du kan få i bolden.

Her er reglen at jo bedre du er teknisk og jo stærkere du er, jo stivere skaft skal du have. Hvis du får et for stift skaft vil skaftet ikke bøje tilbage når du svinger mod bolden og give dig ekstra fart når bolden rammes og skaftet flekser fremad. Hvis du derimod får et for blødt skaft vil skaftet bøje for meget tilbage og det vil ikke rette sig ud igen når bolden rammes, hvilket vil give dig meget høje og upræcise slag uden fart.

Så hvis du er begynder eller motionist og har lidt problemer med at få fart i bolden bør du vælge et fleksibelt skaft.

Er du øvet, men ikke på højde med verdenstoppen skal du vælge et medium stift skaft.

Og er du ekspert med masser af teknik og fart i din arm, så er det et stift eller ekstra stift skaft du skal vælge for at få maksimal kontrol og fart i dine slag.

Prøv om du er tilfreds

Hos Sport-net.dk er vores mission at gøre dig bedre og derfor ser vi det som vores pligt at sørge for du får den rigtige badmintonketcher. Derfor har du altid 30 dage til at spille med din nye ketcher, og giver den ikke dig det du søger, så bytter vi den til en anden ketcher der vil give bedre mening for dig. Så tag et kig forbi Sport-net.dk og se det store udvalg i badmintonketcher. Vi har, for at gøre det nemmere for dig, valgt at mærket vores ketcher med Begynder, Øvet og Ekspert, så du ikke behøver at læse om alle ketcher for at finde ud af hvilken der passer bedst til dig.

@trendsales på Instagram