App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Der kan være mange grunde til, at man vælger at blive i Danmark i sin sommerferie. Måske er der en lille ny på vej, hvorfor man ikke må flyve – og så kan sommerferien lige såvel bruges på forberedelser til familieforøgelsen.

Baby og økonomi

Det kan være temmelig dyrt med familieforøgelse, men det er ikke noget, der skal begrænse en, når man venter en lille ny. Ejer man en bolig, kan man låne i friværdien, hvilket giver billige lån med lave renter. Det kan man gøre, for ikke at spare på noget, når den lille ny melder sin ankomst.
Derudover kræver en lille ny også, at ens hus er gjort børnevenligt. Man skal passe på med skarpe kanter og hjørner, til når den lille ny pludselig begynder at kravle rundt alle vegne.

Udstyr

Før den lille ny melder sin ankomst, er der en del ting, man skal have anskaffet sig. Har man ikke mulighed for at låne penge, som nævnt i ovenstående, kan man godt prioritere og vælge de billigere løsninger. Man behøver ikke købe alt udstyr og tøj fra ny, da babyen hurtigt vokser fra de forskellige ting. Man kan eventuelt lede efter brugt legetøj samt andet udstyr, hvor det er muligt at finde noget i god stand. Det gælder babyseng og barnevogn, som oftest kan være de dyre punkter i forbindelse med indkøb til en lille ny. Når det kommer til tøj til babyen, bør man investere i få sæt af god kvalitet. Babytøj til om dagen, natdragt til baby osv. kan man også med fordel arve fra andre i familien. Ofte er babytøj næsten ikke brugt, da børn så hurtigt vokser ud af tøjet, hvorfor det som oftest kun bruges enkelte gange.

Man behøver ikke indrette et børneværelse før, babyen bliver født. De fleste sover i længere tid med babyen i deres seng, hvorefter babyen efterfølgende sover i en lille babyseng ved siden af forældrenes seng. Først når babyen er større, kan man lade barnet sove på et værelse for sig. Derfor er det ikke så relevant at få babyværelset på plads før fødslen. – Man kan dog gøre det med det samme, for ikke at stå med et rum, som skal laves på et andet tidspunkt.

Plej dig selv

Selvom man ikke kan vente med at møde sin lille ny, der bare ligger og venter inde i maven på at komme ud, bør man nyde tosomheden. For så snart to er blevet til tre, bliver der ikke længere særlig meget tid til at pleje sig selv og hinanden. En god idé er at leje et sommerhus, bare kommende mor og far, for at udnytte ventetiden, men også for at nyde tosomheden den sidste tid.

Venter man en lille ny og vælger derfor at holde sin ferie i Danmark, kan man med fordel gøre klar til babyens ankomst. Om man istandsætter et helt børneværelse til babyen på forhånd eller ej, er der en del ting i form af tøj og udstyr, som man skal have klar, når babyen melder sin ankomst. I tiden efter en lille ny melder sin ankomst, vil mange par opleve at nedprioritere plejen af forholdet til fordel for den lille ny. Derfor bør man fokusere på at nyde hinanden inden to bliver til tre.

@trendsales på Instagram