App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Tomme hvide vægge – det duer bare ikke. Det kan de fleste blive enige om. Når det kommer til boligindretningen er det som oftest væggene, der giver flest problemer. At købe sofaer, stole, tæpper, borde, skænke mm. kan de fleste komme til enighed omkring. Men billeder til væggen – det er strakt et helt andet dilemma. De fleste kan sikkert nikke genkendende til, at deres vægge har været tomme i op til flere år, før der kom noget op at hænge – eller endnu værre: De er stadig tomme.

Når det kommer til billeder til væggen, er der mange muligheder. De to mest benyttede er, at finde enten nogle moderne plakater eller nogle flotte håndmalede malerier. Hvad det skal være, det er op til den enkeltes egne præferencer. Man kan naturligvis også vælge at hænge både plakater og malerier op på væggen.

Uanset hvad, så er billeder på væggen at definere som den sidst prik over i’et i boligindretningen. Denne er først fuldkommen når hele rummet er møbleret – inklusiv væggene.

Det giver en så flot finish ligesom det bringer hygge og personlighed ind i boligen, når også væggene er inddraget. Man kan både vælge at gøre væggene personlige med eksempel billeder af familie, et maleri, der afspejler familiens interesser, ligesom man kan vælge at finde moderne og minimalistiske plakater, der går i en rød tråd med boligens øvrige indretning.

 

Plakater og malerier online

Førhen var det svært at finde sine plakater og malerier. Det krævede at man rent fysisk tog på udkig i gallerier, møbelhuse mm. Oftest var det sådan, at hvert galleri kun havde én type af kunst, hvorfor det hurtig kunne blive meget omstændigt at finde lige præcis dét kan ønskede. Dette er måske årsagen til, at mange simpelthen gav op – og lod deres vægge stå til.

I dag ser verden heldigvis anderledes ud. At købe billeder til væggen har aldrig været lettere. Du kan let og elegant hoppe ind på Google og søge efter plakater og malerier. Der er et væld af online forretninger, sælger begge dele. Især plakater findes der et hav af sider, der sælger. Og især personer, der designer deres egne plakater er i kraftig vækst. Priserne på denne type vægkunst er også i den prisbillige ende. En af de online forretninger, der er meget populære hvad angår salg af plakater er det danske firma Minida.dk. De har et stort udvalg af plakater indenfor mange forskellige kategorier – alt sammen trykt og sendt i Danmark.

Det selvsamme gør sig gældende når det kommer til malerier. Her kan man også i ro og fred sidde på Google og lede efter lige præcis det eller de malerier, der passer til ens hjem. Når det kommer til malerier er priserne lidt anderledes end ved plakater. Dette skyldes, at malerier er håndmalede – og et håndværk på denne måde er lidt sværere at prissætte. Priserne på et maleri i fx 100×80 cm. starter oftest på omkring 1000 kroner, og fortsætter derefter deropad.

Fordelen ved et maleri frem for eksempelvis en plakat er, at et maleri er helt unikt i og med, at det er håndmalet – hvorimod plakater produceres i massevis.

Ved en hurtig søgning på Google kommer blandt andet galleriet Mynewart.dk frem. Her finder man et kæmpe udvalg af især store abstrakte og farverige malerier. Priserne er også i den gode ende, hvorfor det kunne være værd at bruge lidt længere tid på denne side. Alternativt kan man også gå ind på de mange danske auktions-sider, hvor man kan være heldig at finde kunst til billige penge.

Vi håber, at dette har bidraget med noget fornyet mod til at finde de rigtige billeder til væggen, og derved at få sat den sidste prik over i’et i boligindretningen.

@trendsales på Instagram