App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Har du et ønske om et større økonomisk råderum til at købe de ting du går og sukker efter lige nu og her? Så kan det være at et hurtigt lån er den rette beslutning for at få penge til det du går og drømmer om. Det er blot vigtigt at du foretager nogle fornuftige valg i låneprocessen.

Med denne guide vil du blandt andet få kendskab til, hvordan du sammenligner lånene på markedet ved at låne penge via en tjeneste som Fair-laan.dk, samt hvilke begreber du skal være særligt opmærksom på.

1. Bliv klar over hvor mange penge du har brug for at låne

Start låneprocessen ud med grundigt at overveje hvor mange penge du har brug for at låne. I udformningen af et budget kan du følge nedenstående rækkefølge for at gøre det nemmere og mere overskueligt at huske alle typer poster:

Trin 1: kortlæg dine indtægter (løn, feriepenge, dagpenge og kontanthjælp, børnepenge)

Trin 2: kortlæg dine faste udgifter (husleje, forsikringer, el, vand, varme)

Trin 3: beregn dit rådighedsbeløb (indtægter minus faste udgifter = rådighedsbeløbet)

Trin 4: kortlæg dine variable udgifter (dagligvarer, tøj og sko, gaver)

Trin 5: tag højde for dine fremtidige variable udgifter (spar op til større ting som ferie)

Med et færdigt budget vil du have et langt større overblik over din økonomiske situation, hvilket bør være dit økonomiske grundlag for at foretage en fornuftig beslutning om, hvor mange penge du i realiteten har råd til at låne.

Lån aldrig flere penge end du har brug for, da det kan ende ud med at blive en dyr affære som du økonomisk ikke kan se dig ud af. Husk på at du hos de fleste låneudbydere er tvunget til at betale renter af hele det lånte beløb – også selvom du måske kun bruger det halve.

2. Gør brug af en sammenligningstjeneste for lån

Lånemarkedet kan for de fleste være uoverskueligt at finde hoved og hale i, hvorfor det kan være kærkomment med en smule hjælp i udvælgelsen af et lån.

Brug i den forbindelse en sammenligningstjeneste som Fair-laan.dk, hvor du nemt og hurtigt får et overblik over de forskellige lånemuligheder. Med en tjeneste som denne bliver det tydeligt hvad de forskellige krav er til dig som låntager, samt hvilke vilkår der gør sig gældende for de enkelte lån.

3. Vær opmærksom på begreber som ÅOP og løbetid

Tag et grundigt kig på lånene og vurder hvilke der ser rimelige ud i forhold til dine behov og din økonomiske situation. Der kan være stor forskel på prisen på lånene, afhængigt af vilkårene. Her bliver det vigtigt at du holder tungen lige i munden og sætter dig ind i de vigtigste begreber.

Hvad står ÅOP for?

ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er det begreb som fortæller dig hvad lånet koster. Det er derfor et særdeles vigtigt begreb at have kendskab til, da det giver en god indikation på om lånets pris og din økonomi hænger sammen.

Hvor stor indflydelse har løbetiden på prisen?

Udover ÅOP er det vigtigt at være opmærksom på løbetiden på lånet. Løbetiden dækker over den tid du bruger på at betale pengene tilbage.

I forbindelse med dette begreb er det vigtigt at du er ekstra opmærksom, da det er nemt at blive revet med af de umiddelbart overskuelige tal når løbetiden er lang.

Det der i realiteten gør sig gældende er at det er en større økonomisk fordel at vælge et lån med en kort løbetid, da du på den måde undgår at betale lige så mange penge i renter, som hvis lånet havde en længere løbetid.

Husk: Hvis du vælger et lån med en kort løbetid, skal du selvfølgelig være sikker på at have penge til at betale et større beløb i måneden.

4. Har du overvejet alle aspekter af din økonomiske situation?

Det er nemt og hurtigt at låne penge online, hvorfor du uden de store forhindringer kan få penge til den garderobe du går og drømmer om. Låneudbyderne kan på få minutter vurdere din betalingsevne, hvilket er en stor fordel når du står og har brug for penge lige nu og her.

Men en impulsiv beslutning om at tage et lån til de nye items i garderoben kan have økonomiske konsekvenser for dig som låntager, hvis ikke beslutningen er gennemtænkt. Sørg derfor for at overveje alle aspekter af din økonomiske situation, inden du træffer din beslutning.

@trendsales på Instagram