App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Cannabisolier og produkter baseret på cannabis er kommet for at blive. Siden visse typer produkter, der indeholder cannabis, for år tilbage er blevet lovliggjort, er der kommet et stort marked for olier og andre produkter. Både til medicinsk brug, og til kosmetik og pleje.

Der bliver løbende lavet undersøgelser af effekten, og mens virkningen af cannabisprodukter endnu ikke er påvist, oplever mange en positiv effekt på en række forskellige områder. Først og fremmest anvendes produkterne til pleje og lindring af psykiske og fysiske lidelser, som er der, hvor de største fremtidige potentialer ses. Blandt andet spekuleres der i, om cannabis kan bruges til at mildne psykiske lidelser som skizofreni, ligesom det tilsyneladende kan være med til at mindske ubehag i forbindelse med kemoterapi.

Anvendelsesmulighederne stopper dog ikke der. I stigende grad udvikles der også cannabisprodukter, der kan bruges kosmetiske og til især hudpleje. Her er endnu et område, hvor nogle af virkningerne af cannabis forventes at ændre fremtidens marked.

CBD og lovlig cannabis

Umiddelbart kan det lyde overraskende, at cannabisprodukter er lovlige. Og det er da også med visse forbehold, at dette kan siges. Det er nemlig kun visse dele af cannabis, der må bruges. Det drejer sig om stoffet cannabidiol, som ofte forkortes CBD. I modsætning til stoffet THC, som man kender fra hash og andre ulovlige cannabisprodukter, bliver man ikke skæv af det, men det lader til at have en række andre, positive effekter.

CBD kan udvindes af hampplanten, uden at der er THC tilbage. Dermed er der ingen euforiserende effekter af produkter med kun CBD i, hvad man ellers godt kunne tro, når de kaldes cannabisprodukter. Men det er på grund af fraværet af THC, at det er fuldt lovligt, og behandling med THC er endnu kun på forskningsplanet og produkter med det er endnu ulovlige i Danmark.

CBD menes at kunne påvirke immunsystemet på en positiv måde, og har angiveligt også mange gode anvendelsesmuligheder inden for hår- og hudpleje. Det ser nemlig ud til, at CBD booster celledannelsen, så eksempelvis huden fornyes mere effektivt, hvilket holder den sund. Derfor er der for tiden meget fokus på, hvordan man kan lave gode hudprodukter, der indeholder CBD.

Forskellige hudprodukter med CBD

Først og fremmest er cannabisolier udbredt, som er den rene form, som både kan bruges til indtagelse, påsmøring og så videre. Olierne findes i forskellige koncentrationer og portionsstørrelser, alt efter hvad de skal bruges til. Ligeledes findes der kapsler til indtagelse.

Derudover findes et bredt udvalg af mere raffinerede produkter. Fugtighedscremer og læbepomader, blandt andet, som skulle have en særlig god effekt i forhold til at vedligeholde huden, og holde den blød og smidig. I disse produkter er der i øvrigt tilsat andre ingredienser, som ofte indgår i plejeprodukter, blandt andet vitaminer, der er gode for huden. Endvidere findes der også cremer med CBD, som er egnet til behandling af akne, psoriasis og andre hudirritationer og eksem. Således er viften af hudprodukter baseret på cannabis bred og forskelligartet. Se et udvalg af skin care-produkter med CBD på hos eksempelvis Nordic Oil her.

@trendsales på Instagram