App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

 

Moden skifter hele tiden, og hvis du vil være med på noderne, skal du hele tiden holde dig opdateret. Det vil sige, at du skal bruge timer på nettet, for at følge de seneste tendenser på den evigt pulserende fashion-scene. Men for at det kan lade sig gøre, skal du have bredbånd, der kan levere hurtigt internet.

Langt de fleste store modehuse live-streamer deres modeshows, så man med det samme kan se, hvad der er hot lige nu. Men streaming er altså en ret trist oplevelse, hvis de smukke modellers catwalk hele tiden bliver afbrudt af det lille forhadte hjul på skærmen, der indikerer, at de næste ti sekunder lige skal loade, inden du kan se videre.

Endnu værre er det, hvis du selv arbejder med mode, for så er stabilt bredbånd og hurtigt internet dit primære arbejdsredskab, som bare skal fungere hver gang. Hver eneste dag har du brug for at uploade skitser, renderinger og foto til producenter, magasiner, Instagram og meget mere. Eller du skal downloade tunge billedfiler, for at kunne arbejde videre med dem eller redigere i dem. Og det fungerer bare ikke, hvis hastigheden på internettet ikke er god nok.

Uanset om du arbejder professionelt med mode eller bare elsker at følge fashion-scenen, har du derfor brug for hurtigt internet. Men her er det vigtigt lige at få styr på nogle helt basale begreber:

Download – er når du henter noget fra internettet. Man kan sammenligne det med en spand, der skal fyldes med vand. Hvis din vandhane kun leverer en slatten stråle, tager det lang tid at fylde spanden. I dit tilfælde er spanden den video, du vil se, og vandhanen er din internetforbindelse. Langsomt download er altså lig med lang ventetid på at se videoen.

Upload – er når du lægger noget op på internettet eller sender det til andre. Her skal billedet fra før vendes om: Nu tømmer du hele spanden (= din video/foto eller lignende) ned i vasken. Men hvis afløbet er halvt stoppet, tager det en krig, før vandet løber ud – det vil sige før videoen er sendt.

Mbit – er den enhed, man bruger til at måle hvor hurtigt du kan uploade eller downloade. Tidligere var det helt normalt med download-hastigheder på 10 Mbit og upload-hastigheder på 1 Mbit. Men i dag er opløsningen på billeder og ikke mindst videoer blevet så høj, at du vil få en dårlig oplevelse med sådan en forbindelse.

I dag anbefaler man, at en almindelig husholdning har minimum 20 Mbit i download, hvilket gør det muligt for flere enheder at streame fra nettet på samme tid. Er I flere i hjemmet, der vil streame i HD – eller ligefrem UHD – på samme tid, skal I dog endnu højere op.

Hvad angår upload, afhænger det utroligt meget af, hvad du har brug for. Hvis du bare skal sende nogle mail ind imellem – og måske sende et par foto – vil en upload-hastighed på 1-2 Mbit sandsynligvis være nok. Det kan være, at det tager lidt tid med dit foto, men hvis du kun gør det sjældent, kan det bedre betale sig at vente lidt, end at betale ekstra hver måned. Hvis du til gengæld ofte uploader videoer, tunge foto, Photoshop-filer, fører videokonferencer eller lignende, så skal du noget længere op i upload-hastighed. Her vil du opleve store problemer med en upload på 1-2 Mbit, og bør nok overveje at finde en hastighed på minimum 5 Mbit – og gerne endnu højere.

@trendsales på Instagram