App Store Android YouTube Facebook Instagram Trendsales mail search

Du kender det sikkert. Et af dine yndlings-tøjmærker har netop lanceret en ny kollektion og der er flere stykker tøj som fuldstændig matcher din stil og som du bare ikke kan leve uden. Det er dog sidst på måneden, lommepengene er brugt op og du vil helst ikke igen skulle bruge madpengene på tøj, så du tænker straks ”lån penge nu”. I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du ved brug af nogle simple metoder kan gennemgå din økonomi og finde flere penge til at shoppe for.

Prioritering af tøjet på din ønskeliste

Først og fremmest bør du starte med at afkorte den liste af tøj som du godt kunne tænke dig. Nogle stykker tøj ved du passer til din stil 100% og kan ikke ryge af listen, mens andre ting er lidt mere tvivlsomme og har en status af ”måske”. Uanset hvad er der helt sikker nogle ting som du godt kan begrænse dig fra. Her gælder det om at tage stilling til, hvilke stykker tøj som du tror, at du vil få brugt og dermed skabe mest glæde i din hverdag. Selvom du har lyst til at købe andet vil meget sandsynligvis komme til at ligge i skabet meget af tiden og inden for kort tid vil du måske endda glemme, at du har det. Ved at gennemføre denne prioritering vil du få et langt mindre behov for penge, hvilket er en god start når man skal til at spare i økonomien.

Læg et budget

Når du ved brug af ovenstående punkt har fundet ud af præcis, hvor mange penge du mangler, er det tid til at finde beløbet i din økonomi. Start med at gennemgå dine kontoudtog og inddel udgifterne i kategorier, såsom mad, forbrug, husleje, andre faste udgifter osv. Man kan med fordel bruge diverse apps til dette formål. Utrolig mange personer ved faktisk ikke, hvad den faktiske fordeling er af udgifterne og det vil for de fleste medføre en chokerende overraskelse. Med udgangspunkt i inddelingen sætter du nu nogle nye lavere mål for hver kategori og gennemgår dine udgifter endnu en gang for at se, hvilke der kan undgås fremadrettet. Her skal der igen være fokus på, hvilke der er ligegyldige for dig og ikke skaber glæde i din hverdag.

Sammenlign lån

Hvis du har været i pengemangel, har du helt sikkert overvejet kviklån. Det kan også være, at du allerede har taget et kviklån. Uanset om der er et behov eller om du blot vil se om dine nuværende lån kan fås billigere andetsteds, er det utrolig vigtigt, at du altid benytter en lånesammenligningsside til kviklån. På den måde sikrer du, at du opnår den laveste rente, hvilket kan spare dig for mange penge i længden.

@trendsales på Instagram