Categories


Authors

Ugens Tradonee

Ugens Tradonee

Jacob Munche, 27
København

Mød Jacob på 27, iværksætter og aktiv bruger af Tradono-app’en - helt fra Tradonos spæde start. Her fortæller han lidt om sit kræmmergen, litografier og sin holdning til genbrug. 

Jacob er all in for genbrug. Som en ægte kræmmer kørte han rundt i sit sabbatår på landets loppemarkeder og købte genbrugsfund og satte dem i stand for igen at sælge dem videre på en ydmyg hjemmelavet hjemmeside - der, ifølge Jacob selv, blev lavet på nogler flasker vin med The National på fuld drøn.

Hvor kommer alle dine fede litografier fra?

Mange af mine ting er købt på loppemarkeder og gennem auktionshuse. Jeg har en stor forkærlighed for de gamle danske møbeldesignere og litografier. Jeg synes, at litografier er specielle, da de repræsenterer den første form for tryk af illustrationer, hvor man malede med fedtholdige farver på sten for derefter at trykke stenen ned på papir. Det er for mig en imponerende og lang proces, der giver hver litografi sit eget liv og omtanke. 

Hvorfor sælger du dem så videre?

Jeg sælger ud i mine litografier, fordi jeg desværre ikke har plads til flere på væggen. Jeg synes, at det er synd, at de er pakket ind og ikke er oppe at hænge på en væg, hvor de kan få lov til at sætte et helt unikt præg. Samtidig er de alle sammen sat til en god pris på min shop, så min tanke er, at de skal videre ud og hænge i andres hjem. Jeg synes generelt, at man skal sælge ud i sine ting, hvis man ikke længere får dem brugt. Det er min opfattelse, at ting skal bruges og ikke bare ligge og samle støv! 

Hvad betyder genbrug for dig?

Jamen jeg har altid gået op i genbrug og ideen om ’recycling’. Jeg har arbejdet en del år i modebranchen, og her fik jeg hurtigt øjnene op for et stort spild i tøj og ressourcer, når en ny kollektion presser sig på hver sjette måned. Her fandt jeg ud af, at tøj ikke altid er pengene værd – bestemt ikke for miljøet! Jeg synes, at det er vigtigt at have fokus på det store spild, der eksisterer inden for tøjindustrien, hvor mange naive kunder bare køber og køber for at have de nyeste trends, fremfor blot at bruge deres eksisterende garderober. Heldigvis er der nu blevet sat fokus på denne problemstilling i den danske modebranche takket være Copenhagen Fashion Summit.

Hvis du ligesom mig er vild med Jacobs fine litografier og ikke mindst hans syn på genbrug, så synes jeg, at du skulle tage et kig i hans shop på Tradono. Mon ikke du finder noget, som du, kæresten eller brormand godt kunne bruge?

 

Har du husket fars dag?

Har du husket fars dag?

Say cheeeeese, pleeease 📷  💥

Say cheeeeese, pleeease 📷 💥