Categories


Authors

Tradono for begyndere

Tradono for begyndere

Det kan være en jungle at finde op og ned i regler, når man handler brugt, og derfor har vi lavet en guide til newbies her på Tradono:
Gode råd til hvordan man handler med andre, hvad du må sælge på Tradono, og vores absolut bedste tips til at sælge hurtigt. Læs med her:
 

Go' opførsel på Tradono

Husk den go’e tone

Skreven tekst kan være svær at afkode, specielt hvis man ikke kender personen, som man skriver med i virkeligheden.

Er man blevet fanget i en diskussion med en anden Tradonee er det bedst, at stoppe mens legen er god. Modsat hvis der er en, som skriver uretfærdigt grimt til dig, bør du ikke svare tilbage af samme skuffe. Hvis du oplever, at der er en, som skriver grimt til dig, kan du indberette personen til vores support og vi vil kigge på sagen.

Bud

Bud er bindende. Hvis en køber byder et beløb på en vare, du har til salg, og du har accepteret buddet, så er det en bindende aftale.

Hvis køber eller sælger mod forventning skulle hoppe fra eller stopper med at svare, har du ret til at indberette køberen/sælgeren til vores supportafdeling, som vil se på sagen. 

For at undgå misforståelser kan sælgeren skrive i beskrivelsen, om de sælger til højest bydende, har en mindstepris, om varen er sat til salg andre steder, eller andre retningslinjer for salget. 

Hvis man som køber ikke er sikker på om man er interesseret, kan man spørge ind til prisen for eksempel: ”Hvad er din mindstepris?”. Eller give udtryk for, at man kun overvejer at købe varen, for eksempel: ”Jeg leder efter en Kähler vase og ville høre om, hvad du ca. skal have for din?”.

Aftaler

Kender du det, at man har aftalt at mødes med en køber eller sælger og man ser frem til endelig at slippe af med en ting, eller få den kjole man har drømt om, og så melder den anden part fra i sidste øjeblik? Øv, det er surt. Hvis det går op for dig, at du alligevel ikke kan nå at mødes, så skriv i god tid til den anden part, og se om I ikke kan finde en ny tid at mødes. Man må gerne indberette en Tradonee, som ikke overholder sin ende af en aftale, men i første omgang bør man undersøge, om man kan finde en løsning 🕰

Kommentarer

Kort og godt: Kommentér kun på en annonce, hvis varen har interesse for dig. Meninger og holdninger om andres annoncer uden en købsinteresse, bør ikke kommenteres, da det kan få andre til at føle, at du ødelægger deres salg. 
 

Hvad må du sælge på Tradono?

Man må næsten sælge alt på Tradono, så det er næsten lettere at gennemgå, hvilke ting der er fy, fy, skamme, skamme, fy, fy, ah, ah, slemme, slemme, fy, fy, næ, næ, nix, nix, slut forbudt 🚨 

Kopivarer

I Danmark er det ulovligt at sælge kopivarer, og derfor må man heller ikke sælge kopivarer på Tradono. Vi forbeholder os retten til at slette dine annoncer, hvis du sælger kopivarer.

Dyr

De er søde... men ifølge Fødevarestyrelsen må man ikke sælge husdyr videre uden CHR-nummer, flytteblanket og sundhedsdokument. Da størstedelen af dyrene, der blev solgt på Tradono ikke levede op til kravene, har vi valgt at udelukke salg af dyr helt. Det er derfor ikke muligt at komme hjem med en lama, ligesom Phil Dunphy.

Sundhedsskadelige varer

Det er heller ikke tilladt at sælge ting, der er potentielt sundhedsskadelige. Her menes der tandblegning, fødevarer, slankemidler, kontaktlinser og så videre.
 

Op dit salgsgame

Skriv en god beskrivelse

Find din indre H.C. Andersen frem. Det er nemlig bedre at skrive for meget end for lidt om tingen du sælger, da det gør det meget lettere for køberen at vurdere, hvorvidt de er interesseret. Derudover bliver det også lettere for køberen at søge og finde netop din annonce. Yay, win-win-situation! Ideer til ting, der kan skrives: mærke, farver, tekstil, materiale, størrelse/mål, mindstepris, og så videre 🖋

Placér din annonce i den rigtige kategori

Når du opretter din annonce, har du muligheden for at placere dit item i forskellige kategorier. Det er endnu en ting, der kan gøre det lettere for potentielle købere at finde netop din annonce.

Picture time

Tag så mange billeder som muligt af din ting, og hvis der eventuelt er ridser eller pletter på tingen, så tag også et billede af dette. Læs mere her omkring, hvordan du fanger det gode billede 📸

Hvordan indberetter man?

Okay, nu har vi kastet rundt med ordet ’indberette’, men hvordan gør man det egentlig?

Det kan være ubehageligt at indberette nogen, og det er derfor vigtigt at sige, at det er anonymt at anmelde andre. Vi sætter stor pris på vores Tradonees, som er med til at skabe fællesskabet og hjælper med at holde den gode stil i live 👏

Hvis man gentagne gange bliver indberettet for de samme ting, og vores support vurderer, at der er hold for anmeldelserne, bliver man smidt ud. 

Hvis du er nået hele vejen igennem dette blogpost, så fortjener du et virtual highfive og en masse god karma sendt i din retning. Har du dog ikke fundet svar på dit spørgsmål til brug af appen, kan det være, at du kan finde svar i vores betingelserFAQ, eller også kan du skrive en mail til vores support: support@tradono.com. 


God vind med salget - eller shoppingen 💸

Ugens Tradonee

Ugens Tradonee

DIY: personlige tallerkener

DIY: personlige tallerkener