Categories


Authors

Ugens Tradonee

Ugens Tradonee

Ida Blomstrøm, 28 år
København

Ugens Tradonee er Ida på 28. Her er en pige, der tør at skille sig ud fra mængden. Idas stil er unik, feminin og har en cool 50’er vibe over sig. Hun er meget passioneret for design og godt håndværk, og det resulterer i en masse hjemmesyet tøj, som Ida da også gør til perfektion. Ida blander sine egne kreationer med highstreet, og nu sælger hun ud af sin lækre garderobe som et tilskud til at købe noget nyt – eller rettere genbrug 👏🏼

Jeg blev inviteret indenfor i Idas fine hjem på Nørrebro, hvor indretningen bestod af nogle misundelsesværdige interiørfund fra genbrugsbutikker og storskrald. Indretningen er personlig, hvor nips og detaljer i kroge og hjørner afspejler Idas erhverv som skrædder. 

Hvorfor har du så meget skræddersyet tøj i din garderobe?

På grund af min uddannelse som modedesigner og mit nuværende job som kreativ underviser syr jeg rigtig meget af mit tøj selv. Jeg elsker, at jeg helt selv kan bestemme hvordan det skal se ud og tilpasse det til min egen krop. Ofte ser jeg også noget sejt tøj i en butik, som jeg så lader mig inspirere lidt af og gør det til mit eget design. Derfor er der rigtig mange af mine items i min tradono-shop, som er unikke og man ikke kan købe nogle andre steder.

Det smukke chemise-sæt har Ida faktisk fundet i storskrald og fik fikset det op med sine seje sy-skills. Det må nu være ret fedt at kunne?

Din stil er meget unik - hvordan vil du selv beskrive den?

Jeg er sådan en person som hele tiden bliver inspireret af noget nyt: mennesker på gaden, elever jeg underviser, blogs osv. Derfor skifter min stil også ret tit, og jeg får nye ideer til outfits, som jeg så hellere vil købe eller sy til mig selv. Men det er nok en gennemgående ting i min stil, at jeg er glad for klassiske items, som jeg så ”spicer” op med lidt mere flippede hjemmesyede klude eller genbrugsfund. Og det må meget gerne være på en måde, så jeg føler mig feminin og unik. Lige for tiden er jeg også ret vild med keramik, som pynter så fint i min lejlighed.
Disse afrika-plakater har Ida fundet i storskrald, og deres patina gør dem da kun endnu federe?! De måtte gerne hænge hjemme hos mig! 

Disse afrika-plakater har Ida fundet i storskrald, og deres patina gør dem da kun endnu federe?! De måtte gerne hænge hjemme hos mig! 

Hvad betyder genbrug for dig?

Jeg kigger ofte i genbrugsbutikker. Det føles lidt som at gå på skattejagt. Min favoritbutik er helt klart Prag på Nørrebrogade. De har fantastiske håndsyede japanske kimonoer. Jeg tror snart jeg skal spare sammen til en mere. Som barn af en ”smid-væk-generation” er det vigtigt nogle gange at stoppe op og tænke lidt over, om det virkelig er nødvendigt med sådan et (over)forbrug af tøj. Og så synes jeg, at det er rart at vide, at den kjole, som jeg var blevet lidt træt af, pludselig kan være en skat for en anden.
Fine vaser fra Kähler og vintagefund er til salg i Idas shop samt et par fine smykker 

Fine vaser fra Kähler og vintagefund er til salg i Idas shop samt et par fine smykker 

Hvis du også er blevet lidt lun på nogle af Idas fine ting, så tjek hendes shop ud for endnu flere skønne items. Du kan få fat i tøj, sko, tørklæder og vaser. Her kan I se mine yndlings 🎀

Vild med Ida's stil? Husk at du kan følge hende og blive opdateret hver gang hun har noget nyt til salg!

 

Køb Aarhus-bloggernes tøj på Tradono Market

Køb Aarhus-bloggernes tøj på Tradono Market

Tradono for begyndere

Tradono for begyndere