Categories


Authors

Månedens Tradonee

Månedens Tradonee

Emilie Bloch, 

19 år, Frederiksberg

Advarsel: Hvis du elsker eksklusive designer items og lækre basisvarer, så er der en stor chance for, at du får lyst til at bruge alle dine penge i Månedens Tradonees butik 🚨🚨

Månedens Tradonee er den 19-årige Emilie, som bor på Frederiksberg. Emilies helt store passion er internationale relationer, hvilket bunder i en generel interesse i at rejse og møde nye mennesker. Den unge fashionista erkender, at det er en dyr hobby, men på samme tid er det en interesse, som hun ikke vil være foruden. Derfor ser hun mulighed i at sælge sine brugte ting, så hun kan få råd til at dyrke sin interesse og få dækket hverdagens udgifter. Det er en følelse vi selv kender alt for godt og det netop fedt at genbrug kan hjælpe på økonomien. Derudover har hun en stor interesse for politik, hvor miljømæssigt ansvar er noget, som hun brænder for.

Derudover elsker Emilie oplevelser. Om det er en koncert eller et loppemarked, så vil Emilie gerne være med. Vi har på fornemmelsen, at Emilie er en pige med ben i næsen og har appetit på livet, hvilket også er grunden til hun er Månedens Tradonee. I hendes Tradonoshop kan man finde alt fra high street tøj fra Zara og H&M til eksklusive designer accessories fra mærker som Missoni og Stella McCartney. 

Hvordan vil du beskrive din stil? 👗

Det her er et af de spørgsmål, som jeg altid har super svært ved at svare på. På den ene side ville du kunne finde mig iført Celiné solbriller, Balenciaga taske og et Lala Berlin tørklæde og på den anden side er et par boyfriend vintage jeans, et stof net og en t-shirt også vigtige dele af min garderobe, så man kan måske sige, at min stil er lidt splittet.
Personligt elsker jeg at sætte noget afslappet sammen med noget mere formelt eller festligt, for at peppe outfittet lidt op, så et par habit bukser og en t-shirt eller rullekrave, er en sikker vinder hos mig. Kjoler og nederdele er på den anden side ikke noget, som jeg går meget med mere, og derfor også noget jeg sælger ud af. 
Til sidst er der også en anden fællesnævner for størstedelen af min garderobe, og det er en manglende farvediversitet. Jeg ville ønske, at jeg var typen, der følte mig godt tilpas med kraftige farver og mønstre, men selv efter en måned i Indien, må jeg konstatere, at jeg føler mig bedst tilpas i dæmpede farver og det er netop bekvemtheden, der er vigtigst for mig, når det kommer til min stil.

Der er en lækker blanding af designer og high-street tøj i din Tradonoshop. Er blandingen mellem de to noget, der betyder meget for din stil?

Generelt køber jeg meget lidt tøj i high-street butikker, med undtagelse af Zara og Envii, hvor jeg shopper ofte. Dog køber jeg en del genbrug, og der er jeg ikke så kræsen med mærket. Generelt kigger jeg meget på kvaliteten og undgår så vidt muligt items, som ser billige ud og/eller er af dårlig kvalitet. Så om blandingen betyder meget er et svært spørgsmål på nogle punkter. Dog er jeg ikke typen, der betaler flere tusind kroner for basisvarer, så den hvide T-shirt er gerne fra Samsøe Samsøe eller Envii, mens signaturhåndtasken er en investering af lidt større kaliber.

Hvad betyder genbrug for dig? ♻️

Genbrug er på mange måder rigtig godt, synes jeg. Først og fremmest er det en rigtig nem måde at skåne miljøet en smule fra overforbrug. Jeg elsker at have alverdens forskellige stile gemt i mit tøjskab og jeg har ikke behov for altid at følge de nyeste trends 100%, og så er genbrug jo et dejligt og billigt alternativ til at shoppe amok for at matche, hvad den seneste udgave af Vogue har erklæret er den nye mode.
Der er da helt klart også noget fedt ved at være den første til at bære noget tøj, men der er også noget fedt ved at tage en tur på loppemarked, eller scrolle gennem Tradono og finde items, hvor du ikke bare bladre gennem 10 af de samme bluser, men i stedet mere eller mindre ved et tilfælde finder en trøje eller taske. Jeg er typen, der meget hurtigt skimmer butikker og kun lige kigger nærmere på enkelte ting, men når man går rundt på et loppemarked eller sidder med Tradono, bliver man tvunget til at tage et ekstra kig på tingene, hvilket oftest fører til køb, der er lidt mere usædvanlige end resultatet af en tur ned af Strøget, hvilket jeg synes er rigtig fedt.

Har du nogle gode genbrugsshopping tips til andre?

Hvis du er på et loppemarked eller mødes og handler med en, så tjek altid tingen en ekstra gang for fejl og mangler, for selv den mest ærlige sælger kan også overse et lille hul eller lignende. Derudover så vær' ikke bange for at spørge om du lige kan prøve tøjet på, tjekke om din computer kan være i tasken eller noget helt tredje. Selvom det er genbrug, kender vi jo alle til det med at være lidt i tvivl. Det forstår de fleste sælgere også godt - vi har trods alt alle selv været der.
Et andet råd er: tag chancen. Noget af det fede ved genbrug er også, at det er her du kan tillade dig at købe den trøje, som du måske ikke helt var sikker på var din stil og så prøve den af, for det værste, der kan ske er, at du brugte 40 kr. på en trøje i stedet for en kop kaffe, og det er jo til at overleve. Samtidig er det også liiiidt farligt, fordi det netop “bare er i stedet for en kop kaffe”. Når du shopper genbrug, så husk stadigvæk at overveje det to gange. Man kan hurtigt blive begravet i tøj, der egentlig ikke var ens stil, fordi det jo alligevel bare var 40 kr. 

Hvorfor valgte du at bruge Tradono?

Jeg har brugt Trendsales i rigtig lang tid og manglede lidt en mere loppemarked lignende online platform, da jeg synes Trendsales godt kan være lidt dyrt, specielt for high street tøjet. Selvfølgelig er designertasker og andre ligende ting svære at forhandle det store med, og det er også forståeligt, men jeg synes klart, at priserne på Tradono er mere som et rigtig loppemarked, end på sider som Trendsales, hvilket jeg rigtig godt kan lide.

 Har du nogle tips til, hvordan man fanger det gode billede? 📸

For at være helt ærlig, så retter jeg lidt på tøjet og det er det. Jeg laver ikke helt store opstillinger eller noget, da billedet jo også helst skal afspejle et realistisk billede af den vare jeg sælger. Og så er jeg nok også lidt doven. Dog prøver jeg så vidt muligt at tage billederne af tøjet midt på dagen, så belysningen også er realistisk og af ordentlig kvalitet. Jeg synes altid, at lys er det mest afgørende i et billede og så at man kan se hele genstanden. For eksempel, er det super upraktisk, hvis man vil sælge en kjole, men at længden ikke er synlig på billedet. 

Har du nogle tips til, hvordan man skriver den gode tekst? 🖋

Nu er jeg ikke selv den store poet, når det kommer til billedetekster - selv på min personlige Instagram er der ikke lange tekster. Jeg kan også godt selv lide korte tekster, da jeg ikke finder det nødvendigt at skrive en hel roman om det jeg sælger. Generelt synes jeg bare, at der skal stå det nødvendige: Hvad sælger du? Hvilken størrelse? Nogle skader? Og eventuelt en prisidé! Et andet godt tip er altid at være klar på en smule forhandling i forhold til en prisidé, da det jo også er en del af loppemarkedskulturen. 

Vi er vilde med Emilies syn på genbrug og kan helt sikkert bruge hendes tips til at købe secondhand. Hvis du vil have et lille sneak peak af, hvad du kan finde i Emilies Tradonoshop, så kig med her 👇

Aftaler der holder

Aftaler der holder

Tips til #tøjkuren

Tips til #tøjkuren