Categories


Authors

Modeblogger i genbrugstøj

Modeblogger i genbrugstøj

På Tradono er vi helt tossede med skønne Marie My, som står bag modebloggen Nemesis, babe- blandt andet fordi hun elsker genbrug og brænder for bæredygtighed! Af den grund havde vi også udvalgt hende som dommer til Copenhagen Secondhand Fashion Show d. 5. september, hvor 20 nye designere præsenterede deres kreative kreationer udelukkende skabt af genbrugsmaterialer. Her kan du læse eller genlæse interviewet med Marie, som blev bragt i MetroXpress i sidste uge, hvori hun blandt andet giver tips til second hand shopping:

Marie My står bag den prisvindende modeblog Nemesis, babe og er derudover model, street style fotograf og stilikon herhjemme såvel som i Japan og USA. Og nå ja, så er hun kæmpe genbrugsfan!

     Som modeblogger har hun selvsagt en stor forkærlighed for tøj, men det behøver ikke være det nyeste nye. Tværtimod. ”Jeg shopper sjældent andre steder end i genbrugsbutikker”, siger hun og påpeger at man med genbrug kan skille sig ud. ”Her kan du finde helt unikke ting. Du kommer uden tvivl ikke til at gå i tøj, som andre kan finde magen til”. Derudover er de favorable priser klart en fordel, og gør det muligt for Marie at være en af Danmarks hippeste bloggere med et månedligt tøjforbrug, der sjældent overskriver 500 kr.

     Bæredygtighed spiller imidlertid også en rolle, når Marie vælger genbrug frem for nyt. ”Når det er muligt at skrue ned for forureningen af Jorden ved at købe genbrugt tøj, hvorfor så ikke gøre det?” siger hun. Det gode ved moden er jo også, at trends vender tilbage, og at man derfor ofte kan finde lækkert genbrugstøj, som er blevet moderne igen, mener Marie.

     For mange kan det dog virke uoverskueligt at gå på genbrugsjagt, men for Marie handler det om forberedelse. ”Mit tip er at have et par idéer til hvad, du leder efter, før du genbrugsshopper, så du har et fokus”. Selv henter hun sin inspiration fra street style. ”Så kan man jo samle nøgleord til sine yndlingstrends og have dem med i hovedet, næste gang man genbrugsshopper”. Samtidig mener hun, at man holde sig åben for overraskelser:  ”Man ved aldrig hvad man finder i en genbrugsbutik, og det er næsten det bedste!”  

Modeblogger "Nemesis, Babe" sælger ud af sin skønne garderobe

Modeblogger "Nemesis, Babe" sælger ud af sin skønne garderobe

Orange is the New Black

Orange is the New Black