Categories


Authors

Opbevar dit vintertøj så det holder længere

Opbevar dit vintertøj så det holder længere

Jeg kan godt lide tanken om at passe på mit vintertøj, mens det ikke bruges. Så kan jeg tage det frem igen efter sommeren og føle, at jeg har en helt ny garderobe, fordi jeg ikke har set det i så lang tid. Og derudover kan jeg sælge det i god stand, når jeg ikke har lyst til at have det længere. Men det kræver også, at der hverken går møl eller “kælderlugt” i tøjet, mens jeg opbevarer det. Her får du en lille guide til, hvordan du passer godt på dit tøj, mens du opbevarer det - måske et lille påskeprojekt?

image

1. Vask alt tøjet først

Parfume, bodylotionrester og lignende er lækkerier for møl. Derfor er det en god idé, at man vasker tøjet, før man opbevarer det i længere tid. 

image

2. …Og også skoene.

Udover at vaske skoene for snavs og eventuelt salt fra vintervejene, er det en god idé at lægge skoblokke i dem - eller fylde dem ud med avispapir, hvis man ikke lige synes, at man ligefrem vil investere i skoblokke. Så holder de nemlig formen bedre.

3. Tænk “R-K-M-T” når du skal opbevare

Det er en god idé at opbevare Rent, Køligt, Mørkt, og Tørt. Det er for eksempel oplagt at opbevare sit sæsontøj under sengen, da der ofte er fugtigt i kælderen eller på loftet.

4. Opbevar ikke i plastic eller papkasser

For at undgå møl og skimmel er det en god idé at styre uden om plastiksække, plastikbokse og papkasser, når man skal opbevare tøj i en hel sæson. Det bedste er at opbevare i bokse af stofmateriale, eller i stofposer, så tøjet kan “ånde”. 

image

5. Styr din trang til at hænge alt op

Selvom du tænker, at det er en god idé at hænge tøjet op, så der er plads til en masse, så kan det hurtigt blive misformet af at hænge, så derfor er det en god idé at lægge det i kasser også. Hvis du endelig vil 

Trøjer, striktrøjer og lignende kan blive misformet af at hænge. Hvis du endelig skal hænge den slags op, så kan du se på denne blog post, hvordan du hænger det bedst muligt på en bøjle.

Tøj, som du ikke kan folde sammen, som fx jakkesæt, skal helst have åndbart materiale rundt om sig - brug aldrig plastikposerne fra renseriet. Jakker og frakker kan også hænges op, men her er det bedst at have bøjler, der støtter vægten på skuldrene.

6. Fordel efter vægt

De tungeste items, som du lægger i bokse, skal nederst i bunken. Så sikrer du, at tøjet ikke bliver for sammenpresset og får lidt mere luft. Husk også, at boksene ikke skal overfyldes med tøj af samme årsag.

God fornøjelse med opbevaringen!

Sådan får du dine sneaks til at se ud som nye

Sådan får du dine sneaks til at se ud som nye

Kom med på “Declutter”-bølgen

Kom med på “Declutter”-bølgen