Categories


Authors

Tips til #tøjkuren

Tips til #tøjkuren

Har du taget vores udfordring op om ikke at købe tøj til dig selv i 24 dage her i julen? Vi startede initiativet for at sætte fokus på overforbruget, som eksisterer i juletiden og har fået den søde Line til at lave en dagbog af sig selv, hvor hun har den samme kjole på i 24 dage (Se nedenstående video). Vi forventer dog ikke, at I er villige til at gå i det samme stykke tøj i 24 dage og derfor har vi lavet en light version, der går på, at man skal undgå at købe tøj til sig selv i 24 dage.

For nogle kan det være let at overholde, mens det for andre kan være en kæmpe udfordring. Derfor har vi bikset et par tips til, hvordan du kan undgå at få svinget kortet i de 24 dage. 

1. Ryd op i dit skab 😅

Nogle gange kan en oprydning i skabet give et overblik over, hvad man egentlig har liggende og det kan også ske, at man finder ting, som man helt havde glemt, at man ejede (Det er i hvert fald ikke et totalt fremmed scenarie for os). Det kan derfor være en måde at få overbevist sig selv om, at man har det, som man har brug for, men samtidig også få skabt et overblik over ens skab. 

2. Eksperimentér med stylingen 💃

Vi kender alle sammen dét med at style tøjet på den præcis samme måde hver eneste gang, man har det på. Det kan tit give følelsen af, at det er et kedeligt stykke tøj, mens at det der hænger i butikkerne er meget mere spændende og 100% kan redde én fra ens nuværende tøjkriser. Det er dog sjældent tilfældet (Vi taler af erfaring!). Se dermed udfordringen, som en mulighed for at tænke kreativt og tænke nyt liv i noget, som du allerede har hængende i skabet. Hvis det er en skjorte, så tilsæt en statement halskæde, put en cami top udover eller måske brug den indenunder en sweater.  

3. Sæt pengene til side 🤑

Der er nærmest ikke noget mere tørt eller mere voksen-agtigt end at spare penge op og du har måske også samme overbevisning som Carrie Bradshaw om, at det er bedst at se sin opsparing hænge i sit skab. Se det som en mulighed for at gøre noget, som i princippet er ret fornuftigt, også kan du måske bare forestille dig, at det går til noget lækkert, som for eksempel en rejse eller en lejlighed. Selvom det er kedeligt at spare op, så giver det oftest en ret god mavefornemmelse og du kan dermed få et par ekstra bonuspoint på samvittighedskontoen (og bankkontoen), hvis du er med i udfordringen.

4.  Vinduesshopping 👀

Okay, man kan næsten ikke undgå at blive fristet, når man går ned af en gade, eller når man bliver bombarderet med reklamer på Facebook, som skriger "Køb mig!". Det er tilladt at kigge, men ikke at købe. Det kan derfor være en idé at lave en liste over de ting, som du er blevet fristet af og når de 24 dage er gået, kan du se om det stadig er ting, som du brænder for at købe eller om det måske bare var en impulstanke du fik. Det kan tit også være en god måde at sætte ens forbrug i perspektiv. Vi ved i hvert fald selv, at lister kan hjælpe rigtig meget med at undgå impulskøb/fejlkøb.

Har du nogle tips til, hvordan man kan gøre tøjkuren lettere for sig selv? Så skriv dem nede i kommentarfeltet og husk at del med os, hvis du deltager på Facebook eller Instagram med hashtagget #tøjkuren. Vil du følge Line i hendes forsøg på at tænke nyt liv i hendes kjole, så abonnér på vores YouTube profil:

Månedens Tradonee

Månedens Tradonee

Gilmore Girls indretningsguide

Gilmore Girls indretningsguide