Categories


Authors

Månedens Tradonee

Månedens Tradonee

Christina van Elst
32 år, København

Denne uges Tradonee er en sand interior-wizard. Som Christina selv beskriver det, ELSKER hun at indrette og helst med unikke og anderledes genbrugsfund, hvor gammelt keramik og retrolamper flittigt bliver brugt. Og det er ikke bare Christinas eget hjem, der får hendes magiske tryllestav svunget. Venner og veninder ringer ofte for at få hjælp til en lækker indretning - noget som Christina glædeligt gør 🙋🏻

Christina bor på Nørrebro med sin lille familie bestående af sin kæreste og datter på 2 år. Christina studerer Ernæring og Sundhed, men hendes mange års erfarring inden for detail og handel er til stor gavn for hendes Tradonoshop. Kig med og få indblik i Christinas fine byhjem og ikke mindst tips og tricks til salg og genbrugsjagt. 

Hvor kommer alt dit fine retrointeriør og nips fra? 

Primært sælger jeg ud af min private loppesamling. Jeg elsker at gå på opdagelse på loppemarkeder og i lokale genbrugsbutikker. Jeg har en passion for 50’ernes, 60’ernes og 70’ernes stil og interiør. 

Hvem står for indretingen af jeres hjem?

Det er naturligvis mig. Men jeg har altid haft in mente, at hjemmet ikke skal være et udpræget ”pigehjem” hvor en mand ikke føler sig velkommen. Jeg spørger ofte min kæreste om hans mening, inden jeg bringer et nyt møbel ind i vores hjem. Og hvis han er totalt imod det, så respekterer jeg ham - for det meste i hvert fald, haha. Men samtidig vil jeg sige, at en indretning, som består af en blanding af materialer og en blanding af nyt og gammelt, giver en balanceret indretning, der passer både til mænd og kvinder.

Hvilken betydning har indretning for dig?

Jeg ELSKER at indrette mit hjem – og andres hjem for den sags skyld. Jeg kan faktisk slet ikke lade være med at rykke rundt på inventar og nips eller pludselig lave en rå murstensvæg for den sags skyld! Indretning er altafgørende for hjemmets harmoni, sjæl og stemning. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har altid haft det på den måde. Det er her mine mange loppefund virkelig kommer til gode. Mine veninder ringer gerne til mig, eller jeg tilbyder MEGET GERNE min hjælp til indretning. Hvis jeg til tider føler mig stresset eller på anden måde presset, så er det en stor tilfredsstillelse for mig at lave lidt om i mit hjem. Det giver en dejlig ro og en følelse af noget nyt. Jeg er samtidig et rigtig ordensmenneske så lur mig, om det ikke hænger sammen. 

Hvor stammer dine seje natur-illustrationer fra?

Illustrationerne er fra nogle gamle naturleksikoner. Det er super smukke og dekorative til at lave flotte kollager af på eksempelvis et børneværelse, soveværelse eller i sit sommerhus/kolonihavehus. De giver en dejlig personlig og hyggelig stemning. Jeg elsker desuden at man inddrager naturen i sit hjem, eksempelvis med billeder, men også med forskellige materialer som træ, keramik, sten og planter.
Hvor fine er disse illustrationer ikke lige? Hæng eventuelt flere op sammen og skab et organisk udtryk til bare vægge 🌿

Hvor fine er disse illustrationer ikke lige? Hæng eventuelt flere op sammen og skab et organisk udtryk til bare vægge 🌿

Du har mange fine loppeting. Er genbrug vigtigt for dig?

Ja, genbrug er virkelig kommet til at betyde meget for mig. Der er noget ganske særligt over at integrere møbler og inventar med en historie og en sjæl i sit moderne hjem. For mig er det ikke bare ”noget gammel lort”. Ofte er der en helt særlig kvalitet over genbrugsfund, som man bare ikke kan få på samme måde i helt ny moderne design og indretning. Genbrug er også vigtigt for mig, fordi jeg mener, at vi i dag ser en klar tendens på et massivt overforbrug. Jeg vil gerne gøre op med overforbruget og i stedet fremhæve alle de mange fantastiske ting, der allerede eksisterer, og som bare venter på at blive ”fundet og genbrugt”.

Hvad kigger du efter, når du er på genbrugs-skattejagt?

Smukke retro-lamper, dansk eller tysk keramik med lækker glasur, messing lysestager og smukke glas. Ja, alle finurligheder mellem himmel og jord i virkeligheden som besidder charme og stil.

Din Tradonoshop består af nogle utroligt lækre og skarpe annoncebilleder. Går du op i, at dine billeder er af en hvis kvalitet, når du skal sælge?

Billedernes kvalitet er som regel altafgørende. Det er billedet, som skal fange køberens interesse. Det er vigtigt for mig, at billedet er taget i dagslys så varens detaljer og varens farve fremstår så naturlig som muligt. En køber skulle nødig blive skuffet over varens kvalitet eller udseende, når han eller hun kommer for at afhente den. Så jeg gør virkelig noget ud af billederne på mine annoncer. Jeg prøver også at fremhæve varens funktion. Hvis jeg for eksempel skal sælge en vase, så tager jeg gerne et billede af vasen med nogle blomster i. Så primært tænker jeg på, hvordan jeg kan fremhæve varen bedst muligt, så den fremstår smukt med sine form, farve og vinkler. Jeg forestiller mig, hvis jeg sad som køber og skulle kigge på annoncen, hvordan ville jeg da opfatte varen med købers øjne. 

Hvor kommer inspirationen så fra til at stille varen i en fin og anderledes opstilling?

Det kan være fra boligmagasiner. Det kan også være fra Instagram. Jeg bruger lyse omgivelser og ikke for meget ”støj” i baggrunden, som stjæler opmærksomheden fra den vare, der skal sælges.

Hvis du trænger til at få lidt hygge og genbrugsstemning ind i hjemmet, bør du tjekke Christinas fine Tradonoshop. Den er visuelt en sand fornøjelse at kigge igennem, og jeg har da også fundet flere favoritter, som jeg her vil dele med jer 🎀

Spritnyt og kodylt sejt feed!

Spritnyt og kodylt sejt feed!

Featured // w45

Featured // w45