Categories


Authors

Ugens Tradonee

Ugens Tradonee

Janus Friis
32 år, Aalborg

Du har sikkert bemærket, at Tradono er fyldt med en masse lækre interiørshops - og Janus' shop er absolut ingen undtagelse. Den 32-årige aalborgenser har styr på indretning og kan se potentialet i gamle møbler og halv-rustent interiør. Han sælger alt fra 60'er inspireret teakmøbler, rå industrilamper til sjove reklameskilte. Og nå ja, så har Janus en spot on livsfilosofi hvad angår at anskaffe sig nyt til hjemmet ♻️ 💪🏼

Janus arbejder til daglig på en døgninstitution for anbragte unge, og når arbejdet ikke kalder, er det en anden hobby - nemlig hans Tradonoshop. Janus' retromøbler og indretningsvarer er i skarp tråd med tidens trend, og både en fin stue eller et råt herreværelse kan blive indrettet med hans mix af varme træmøbler og rå lamper. So, boys and girls - her er lidt for jer alle.

Hvor kommer alt dit flotte retrointeriør fra?

Mine møbler går langt tilbage i tiden. Mine forældres forældre har aldrig smidt noget ud, og jeg forsøger derfor nu at hjælpe dem med at få tømt ud i de ting, der stadig er noget værd, og som er oppe i tiden. Selv skifter jeg ofte ud i hjemmet, og jeg har den filosofi, at når jeg finder noget nyt, så er der noget andet, der må lade livet - selvom det ikke altid er med min gode vilje.

Hvordan holder du liv i gamle møbler, der har mange år på bagen?

Mange af de teaktræsmøbler, som jeg har til salg, har alle været i brug i mange år og derfor forekommer der naturligt mange brugsspor. Så jeg har valgt at pudse dem ned og give dem olie, da møbler er nemmere at sælge, når de er i pæn stand. Og jeg køber ikke teaktræs-olie men blander lagereddike og olivenolien, for jeg føler, at jeg får samme resultat - men den hjemmelavede metode er bare meget billigere. Forholdet i blandingen skal være 1/3 lagereddike og 2/3 olivenolie. 

Hvad betyder indretning og interiør for dig?

Jeg går meget op i indretning. For mig er det vigtigt at blande nyt med gammelt, så jeg ikke bor som boligmagasinerne viste, man skulle bo for et par år siden. Heldigvis er boligmagasinerne også begyndt at blande nyt med gammelt, så der kommer sjæl og hygge i hjemmet. Jeg blander selv nyt med gammelt, og giver ting nye funktioner. Og så synes jeg, at alle møbler skal have luft omkring og under sig, så det ikke bliver så tungt at se på. 

Hvilke items vil du aldrig skille dig af med?

Min absolut favorit i mit eget hjem må helt klart være det store mandskabsskab i jern. Det skulle være fra 1950'erne og fra Frankrig. Det er så råt og autentisk i udsendeet. Derudover er jeg - som så mange andre - stor fan af Arne Jacobsen, så mine syverstole er jeg også rigtig glad for. 

Hvad er dine bedste tips til andre Tradono-sælgere?

Gode opstillinger, det rigtige lys og ja, bare et godt billede - jeg tror på, at det gode billede udgør 80 procent af salget.

Hvad vil man aldrig komme til at finde i din Tradonoshop?

Jeg tænker, at jeg aldrig vil komme til at sælge tøj. Det er som om, at det aldrig rigtig er lykkedes for mig, og at det måske hører sig mere til hos hunkønnet at købe og sælge tøj. 

Det er svært ikke at have et crush på mindst et par items fra Janus' shop. Så prik kæresten eller homien på skulderen og vis ham/hende Janus' fede varer. Han er nemlig genial til at stille sine items i en setting, der inspirerer til en stilsikker indretning. Vi har fundet vores favoritter til jer 👇🏽💫 

Featured //w42

Featured //w42

Top 5 DIY projekter til efterårsferien..

Top 5 DIY projekter til efterårsferien..