Categories


Authors

Historien bag miniskirtet: Fra oprør til modebilledet i dag

Historien bag miniskirtet: Fra oprør til modebilledet i dag

Efter 50 år i modeindustrien har miniskirtet bevaret sit image som friskt og tidløst. Og historien om det mere eksperimenterende design rummer en fortælling om kvinders frigørelse og skiftende sociale værdier. 

Tilbage i 1963 skabte den engelske designer, Mary Quant, den korte nederdel og udstillede det i vinduerne hos hende og hendes mands historiske butik i London, “Bazaar”. I Bazaar på Kings Road solgte hun ungdommeligt tøj med blandede farver og print, hvilket passede godt ind i den nonkonformitet, der blomstrede i Londons gader på dette tidspunkt. 

Mary Quant havde ingen formel uddannelse eller anden idé om, hvordan man drev en virksomhed. Men hvad hun vidste var, hvad den unge kvinde ønskede. Designet blev altså udviklet ud fra en kvindes behov for komfort, enkelthed og fri bevægelse. Og vigtigst af alt ønskede Mary Quants at bringe en styrkende følelse frem i den, der bar det. Følelsen var ‘frihed’. 

Dette blev fødsel til en oprørsk og eksperimenterende stil, der styrede gadebilledet de næste årtier. Personligheder som Twiggy og Jackie Kennedy bar miniskirtet som en uniform og blev ansigterne udadtil på dette årtis omdiskuterede modefænomen.

Mary Quant

The Daily Telegraph (1967). The Meaning of the Mini

“I didn't think of the mini as sexual but as an instrument of liberation. I wanted to make clothes that you could move in, skirts you could run and dance in, but, of course, wearing clothes like that made you feel and look sexy.”

Har du også altid elsket det miniskirtet? Vi har fundet en masse favoritter af klassikeren på Trendsales, som du kan købe secondhand.

6 farver, der kommer til at dominere dette efterår

6 farver, der kommer til at dominere dette efterår

16 bud på de fineste blonder, du kan finde secondhand

16 bud på de fineste blonder, du kan finde secondhand