Categories


Authors

Alt du bør vide, for at tage gode billeder til din shop

Alt du bør vide, for at tage gode billeder til din shop

Gode produktbilleder er nøglen til det gode salg på Trendsales, da det i høj grad er netop billeder, der tiltrækker interesserede købere til din shop og derved øger dit salg. Altså er gode billeder lig med større succes som sælger.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du skal tage billeder af dine varer, så klæder vi dig på her, så du kan blive klogere på, hvordan du skyder gode billeder.


Et miks af billeder giver den bedste annonce
Opskriften på en god annonce er at vise forskellige billeder af dit tøj, så man både kan se, hvordan hele varen ser ud, hvordan den fitter samt tøjets detaljer og/eller slidtage. Hvis man tager mindst fire billeder af sit item, øger man chancen for, at ens item bliver solgt. Flere billeder giver nemlig eventuelle købere en bedre idé om produktet – og på den måde undgår du også en masse ekstra spørgsmål.

Det første billede er det vigtigste
Det siger måske sig selv, men det første skal bruges til at fange en eventuel interesseret købers opmærksomhed. Vælg derfor dét billede, der tager sig flottest ud, og som samtidig viser hele produktet. Gem close-ups til de resterende billeder. Og drop som udgangspunkt bøjlebilleder som billede nummer et.


Sådan tager du gode ‘flat lays’-billeder

Når du tager ‘flat lays’-billeder, lægger du dit tøj fladt ned på en overflade. Hvis du skal skyde billeder som ‘flat lays’, er baggrunden og placeringen derfor de vigtigste elementer.

Vælg derfor en neutral baggrund som fx dit gulv eller et ensfarvet lagen og placér dit item i midten.

Sørg for, at tøjet ikke er krøllet
Tøj, der ser krøllet ud, sælger langt dårligere sammenlignet med tøj, der ikke ser krøllet ud. Undgå derfor at dit stykke tøj krøller på billederne. Hvis det er meget krøllet, og du har lidt overskud, kan du vælge at stryge det inden.

Godt lys
Lyset betyder alt, når det kommer til at tage gode billeder. Placér derfor dit item i en naturlig belysning, som viser varen tydeligt.


Sådan tager du gode billeder med tøjet på

Intet slår billeder, hvor man er iført tøjet. På den måde får køberen nemlig en langt bedre fornemmelse af, hvordan tøjet fitter. Og det kan rent faktisk øge dit salg at hoppe i tøjet.

Den perfekte setting
Når du skal tage billeder til din shop, kan du også tænke over, hvilken baggrund der passer bedst til dit item. Vil du helst tage billeder indendørs eller udendørs? Skal du vælge en neutral baggrund eller farverig baggrund? Lige meget hvad bør du undgå baggrunde, der kan distrahere blikfanget – eksempelvis rod, mønstrede baggrunde osv.

Det gode lys
Inddirekte, naturligt lys er din bedste ven, når du skal tage billeder iført tøjet – både indendørs og udendørs.

En inspirerende styling
Ønsker du at gøre ekstra meget ud af dine billeder? Så kan det være en idé at style et helt outfit, når du vil tage et billede af dit item. En inspirerende styling hjælper nemlig køberen med at forestille dem selv bruge netop dit stykke tøj.

Det gode skud
Hvis ikke du ikke kan få din mor, søster eller en helt tredje til at skyde billeder af dig, er selvudløseren din ven.


Den røde tråd

Vores mest succesfulde sælgere har et gennemgående look på deres shop, som giver de enkelte shops et fedt helhedudtryk – ligesom når du bevæger dig ind på enhver anden webshop. Du kan gøre din egen shops udtryk mere sammenhængende ved at genbruge forskellige elementer i shoppen. Vi anbefaler at gøre brug af eksempelvis samme slags settings, poses, baggrunde og lys.


Hurtige tips til at komme i gang

Eksperimentér
Hvis du er nybegynder i at sælge ud af garderoben, handler det bare om at prøve sig frem – og have det sjovt. Lige meget om du går med flat-lays eller selv hopper i tøjet, er det en god idé at være konsekvent i din billedstil. De mest succesfulde sælgere holder sig nemlig til et specifikt, æstetisk look på deres shops, som går igen i hver annonce.

Tips til flat lays
Brug en baggrund, der får det bedste frem i dit item. Sørg for dit item ikke er krøllet og vis desuden hele tøjet på mindst ét af annoncens billeder.

Tips til billeder i tøjet
Vælg en baggrund, der ikke støjer, så dit item står frem i billedet. Tag billederne i et naturligt, indirekte lys og style dit items, så køber bedre kan forstille sig selv i tøjet.


Til dig der gerne vil gå all in

Måske fungerer det fint for dig bare at tage billeder direkte fra din mobil foran spejlet. Men hvis du er interesseret i at give din shop lidt ekstra kærlighed, kan du altid overveje at investere i forskelligt udstyr.

Fjernbetjening: Hvis du er ved at være træt af at selvudløseren tæller ned, og du skal nå ind på plads, så anskaf dig en fjernbetjening til selvudløseren på din mobil – så kan du langt nemmere tage billeder af dig selv. Uden at skulle løbe frem og tilbage.

Lys: Naturligt lys er fedt. Men hvis du er stor tilhænger af at sætte til salg om aftenen, kan det være en fin idé at få fat på en soft box eller et ringlight.

Backdrop: Gider du ikke rydde op, hver gang der skal tages billedes, kan du eksperimentere med backdrop i form af større karton eller et lagen som baggrund.


Elsker du gode råd og inspiration til brug af Trendsales? Så tjek vores Instagram ud, hvor vi dagligt deler ud af alt fra insidertips til unikke fund. Find den lige her.

Luxury fashion til secondhand priser

Luxury fashion til secondhand priser

18 tidløse basics, der kan bo i din garderobe mange år frem

18 tidløse basics, der kan bo i din garderobe mange år frem