Categories


Authors

Bizarre Vintage: "Vi er et sabbatsårsprojekt, der tog fart"

Bizarre Vintage: "Vi er et sabbatsårsprojekt, der tog fart"

Helt derude, hvor kragerne vender i en lille by nær Roskilde, finder man Bizarre Vintages lagerlokale placeret i en stor lade. Marklandskabet, der omgiver laden, kunne snildt være lokationen til det ikoniske Windows skrivebordsbillede, med de græsgrønne bakker og det lyseblå himmeltæppe.

Men hvem er Bizarre Vintage?

“Vi er et sabbartårsprojekt, der tog fart,” forklarer William, som er en af fyrene bag Bizarre Vintage og fortsætter: “Vi arbejder med at tage os af rydningsopgaver og videresælge antikvitetsvarer og designermøbler. Egentlig kom vi på idéen, fordi vi ikke helt vidste, hvad vi skulle lave i vores sabbatår – og vi ville gerne arbejde med noget fysisk. Så hørte vi, at der var nogen, der arbejdede med at tømme dødsboer, og at man egentlig kunne lave en forretning ud af det”.

De fire gutter kender hinanden tilbage fra gymnasiet, og efter de fik huerne på, har de sammen arbejdet med at rydde dødsboer og videresælge møbler og interiør.

Fra Arne Jacobsen til portugisisk poreclæn

“Vores sortiment går lige fra designermøbler som Arne Jacobsen og Børge Mogensen til fint porcelæn – og til smykker af den ene og anden variant,” fortæller William, da vi spørger ind til, hvad Bizarre Vintage primært sælger.

Når de kommer ud til en rydningsopgave, ved de aldrig helt, hvad der gemmer sig i hjemmene – og nogle gange støder de på skjulte skatte. Jeppe, som også står bag Bizarre Vintage, fortæller om en opgave, de kom ud til, hvor boet viste sig at indeholde læssevis af portugisisk porcelæn:

“Meget af det her pastelfarvede porcelæn, vi har, er fra et dødsbo, vi opkøbte af en person, som importerede portugisisk porcelæn til Danmark,” starter Jeppe og fortæller videre:

“Og da vi kom ud i det bo, måbede vi allesammen, fordi man kan mærke og se, at det er helt vildt god kvalitet – og de her farver, det ér bare godt, portugisisk design.”

Den grønne mission

Lige fra rydningsarbejdet til videresalget er det den grønne tankegang, der motiverer de fire drenge fra Herslev: “Det er selvfølgelig hele den grønne sammenhæng med, at der er noget ærgerligt over, at det bliver smidt ud (ting fra dødsboer red.) – så synes vi, at det er fedt, at de får det her nye liv hos en ny ejer,” forklarer William, og Jeppe supplerer:

“Det, fede ved for eksempel de her designerklassikere, er, at de er i den her kategori af tidløst design. Det er lækkert og godt design, og det er bare lavet til at det kan holde rigtig, rigtig lang tid”.

Godt design kan holde i mange år, og derfor sælger Bizarre Vintages guldet fra dødsboer videre, så det kan leve videre i nye hjem.

For Bizarre Vintage er det her kun starten, som William forklarer: “Vi har kæmpe ambitioner for, hvor vores firma skal nå hen, og det er rigtig fedt, at vi har Trendsales som et springbræt til at få vores forretning til at ramme nogle nye højder”.

Se Bizarre Vintages shop på Trendsales her – og eller se vores udvalgte favoritter fra shoppen herunder.

Sæt 3 ting til salg i udvalgte sommerkategorier og vind 10 x 500 kroner

Sæt 3 ting til salg i udvalgte sommerkategorier og vind 10 x 500 kroner

Summer Feeling: Fri fragt på alle tasker over 199 kroner

Summer Feeling: Fri fragt på alle tasker over 199 kroner