Categories


Authors

Her er de populæreste tasker gennem tiden👜

Her er de populæreste tasker gennem tiden👜

Fra Fendis baguette-taske, der fik sit gennembrud i Sex and the City til Stella McCartneys ikoniske Falabella.

Vi har været på lidt af en tidsrejse, for at finde ud af, hvilke tasker der har hittet gennem tiden - og det ser ud til, at mange af taskerne har klaret sig igennem et hav af sæsoner. Scroll ned og se, om du ejer et af de hypede designs.

Prada rygsækken - 1984

Tilbage i midt 80’erne designede Miuccia Prada en rygsæk i samme materiale som hærens soldatertelte. Prada-rygsækken har udviklet sig gennem årene og er blevet den ultimative designer-rygsæk.

Fendi The baguette - 1997

Den ikoniske skuldertaske blev designet af Silvia Venturini Fendi og kan kendes på tasken lille størrelse, der, ligeså nemt som et langt franskbrød, passer under armen - deraf navnet. Miniature-tasken kom for alvor i folks søgelys, da Carrie Bradshaw blev spottet med den i Sex and the City. Fun fact: det siges, at der blev solgt mere end 100.000 eksemplarer af tasken indenfor det første år.

Dior Saddlebag - 1999

Med samme koncept som Fendis baguette-taske skal Diors svar på en lille, fiks skuldertaske også bæres helt stramt i armhulen. Navnet kommer af taskens form, der leder tankerne hen på den sadel, man bruger, når man skal ud og ride.

Balenciaga The City - 2000

Flere af 00’ernes it-piger, som blandt andre skuespillerinden Sienna Miller og supermodellen Kate Moss, var helt vilde med den rummelige taske fra Balenciaga. Den fede taske har opnået så stor popularitet, at den har været en fast bestanddel af gadebilledet lige siden årtusindeskiftet.

Chanel 2.55 - 1955 (redesignet i 2005 af Karl Lagerfeldt)

Coco Chanel designede oprindeligt den ikoniske flap-bag, der er navngivet efter kreationstidspunktet: i februar 1955. Designet siges at slå rødder tilbage til Cocos kostskoleuniform - og inderlommen med lynlås skulle være en reference til dér, hvor hun gemte alle sin kærlighedsbreve. Tasken er lige så populær i dag, som den var for 70 år siden.

Louis Vuitton Murakami Speedy - 2002

Marc Jacobs, der arbejdede som kreativ direktør for Louis Vuitton på daværende tidspunkt, var en af de første designere, der indgik et samarbejde med en artist - et ret succesfuldt samarbejde. Du kunne ikke gå ned ad gaden uden at støde på kunstneren Takashi Murakamis multifarvede logoprints - og så holder det 00’er-agtige print selvfølgelig stadig den dag i dag.

Chloé Paddington - 2004

Inden Phoebe Philo overtog posten som chefdesigner for Céline, designede hun den famøse Paddington-taske, der er opkaldt efter en af Londons mest travle områder. Fun fact: alle 8.000 tasker, der blev kreeret til forårskollektionen, blev udsolgt, inden de overhovedet nåede at ramme butikshylderne.

Marc Jacobs Stam - 2005

Den canadiske model Jessica Stam, der blev opdaget i en doughnut-shop, fik en Marc Jacobs taske opkaldt efter sig tilbage i 2005. Efterspørgslen på den kviltede taske med den chunky metalkæde var så stor, at man blev nødt til at lukke ventelisten.

Proenza Schouler PS1 - 2008

Lazaro Hernandez, der var en af de to hjerner bag den hypede Proenza Schouler-taske, fortalte i et interview til Vogue, at intentionen bag designet af PS1 var at skabe en anti-it-bag - men skæbnens ironi ville det anderledes.

Céline Luggage - 2009

Designeren bag Chloés hypede Paddington-taske fra 2004 er den selv samme, der stod bag Célines storsælgende Luggage totebag. Phoebe Philo formåede at skabe en taske i et klassisk design med en smule kant - og folk gik helt i selvsving af begejstring.

Stella McCartney Falabella - 2010

Den populære taske med det skødeløse design blev lanceret i 2010 og har været Stella McCartneys signatur-taske lige siden. Fun fact: Tasken er lavet af vegansk læder, som skabes ved at bruge genanvendt polyester - hvilket er hele 24 gange mere skånsomt for miljøet, end hvis man bruger ægte koskind.

Gucci GG Marmont - 2016

Det tidsløse og dog moderne design blev hurtigt en stor trend i ‘16 - og er stadig rivende populær tre år efter lanceringen. Du kan kende tasken på den justerbare kæde og det velkendte dobbelt G, der pryder taskens front.

Cult Gaia Ark - 2017

Den arkitektoniske taske begyndte at sprede sig som en steppebrand på Instagram for godt to års tid siden. Der var ikke den influencer eller celebrity, der ikke ejede den karakteristiske håndtaske.

Prada vintage - 2019

Moden har det med at gentage sig - hvilket er helt perfekt, når man elsker at shoppe secondhand. Der er mange tasker, der konkurrerer om at være den mest populære i 2019 - og et bud kunne være skuldertasken i nylon fra Prada, der kan fås i alverdens farver på Trendsales. Klassisk design og samtidig ret praktisk. What is not to like?

Trendsales fund // Prada, Prada, Prada🐉

Trendsales fund // Prada, Prada, Prada🐉

Føler du dig tilpas i dit tøj?

Føler du dig tilpas i dit tøj?