Categories


Authors

Guldkiosk: "Jeg kunne jo ikke bare blive ved med at købe ting til mig selv"

Guldkiosk: "Jeg kunne jo ikke bare blive ved med at købe ting til mig selv"

Hvad gør man, hvis man elsker at gøre sig lækre genbrugsfund, men simpelthen ikke har plads nok til alle sine skatte? Man starter en virksomhed, hvor man begynder at sælge ud af alle sine ting. Dette var i hvert fald tilfældet for Rikke, som står bag Trendsales-profilen Guldkiosk:

“Idéen til Guldkiosk kom af, at jeg kunne jo ikke blive ved med bare at købe ting til mig selv. Altså det hobede sig lidt op, så jeg tænkte, hvorfor ikke prøve at se, om jeg kunne sælge det?” forklarer Rikke, da vi besøgte hende i hendes to-værelseslejlighed i København.

Det er i denne lejlighed, hun driver sin lille virksomhed ‘Guldkiosk’ fra – lige fra opmagasinering af varer til skydning af produktbilleder og forsendelse.

Funktionelt brugskunst

En af de ting, som især kan få Rikkes genbrugshjerte til at slå hurtigt, er, når et item udgiver sig for at være kunst, men egentlig viser sig at være ret multifunktionel også:

“Jeg tror lidt, at den der interesse i ting, som kan flere ting, kommer fra, at jeg har boet ret småt på et tidspunkt. Jeg havde ikke plads til vildt mange loppefund. Så det var ret fint at kunne finde ting, som kunne flere ting. Dekorative men også brugbare,” siger hun og tilføjer:

“Jeg kan godt lide, når ting påvirker ens sanser – altså er det en vase? Eller er det en skulptur?”

Et eksempel på funktionel brugskunst er blandt andet kanden formet som et æble, som kan ses på billedet.

80’er og 90’er interiør er tilbage

Hos Guldkiosk kan man købe alt muligt forskelligt – ligesom i en kiosk. Alt fra tallerkner til glas til spejle og vaser. Og især kitschede referencer fra tidligere årtier er at finde i shoppen.

“Jamen lige nu der trender 80’erne og 90’erne. Det er sådan kitsch, men også meget stilrent på en eller anden måde. Det er sådan lidt en blanding, som, jeg synes, passer ret godt ind i Guldkiosk. Den der kontrast, der kan opstå, når noget måske er lidt grimt, Men når man så sætter det sammen med noget, der er vildt smukt, så sker der en eller anden sjov ‘connection’,” forklarer Rikke.

Hos Guldkiosk finder du et stort udvalg af blandt andet dekorative vaser og finurlige glas.

Du finder Guldkiosk’s shop her

Og bliver du ved med at scrolle, kan du gå på opdagelse i vores udvalgte favoritter.

5 items, der sælger godt lige nu

5 items, der sælger godt lige nu

Summer Feeling: Fri fragt på alle overdele over 199 kroner

Summer Feeling: Fri fragt på alle overdele over 199 kroner